Najnovije

GOLMAN CRVENE ZVEZDE: „Ja sam Crnogorac, nisam Srbin!“ (VIDEO)

„Ja sam iz Kotora, Crnogorac sam, nisam Srbin!“ – vikao je Aleksandro Kralj, golman vaterpolo kluba Crvena zvezda, iz mora na splitskoj Rivi u koje je skočio pred grupom razularenih lokalnih mladića koji su nasrnuli na njega i saigrače jer su sedeli na terasi kafića u trenerkama s oznakama beogradskog vaterpolo kluba.

Aleksandro Kralj (Foto: Jutjub)

Zbog incidenta vaterpolisti Crvene zvezde nisu ostali u Splitu gde su u subotu poslepodne trebali da igraju protiv splitskog Mornara već su se uputili kući. U PU splitsko-dalmatinske je rečeno kako je do izgreda došlo oko 13,40 sati, a napadnuta su tri igrača iz Beograda. Jedan je skočio u more da se spasi, a ostali su pobegli.

Po dolasku policije je utvrđeno kako mladić u moru nije teže povrijeđen i odbio je lekarsku pomoć. Kasnije je ipak otišao lekaru i utvrđene su mu lakše povrede nosa i slepoočnice. Ostali vaterpolisti vratili su se nepovređeni u hotel u kojem su smešteni, bez dodatnih problema putem. Prema prvim informacijama, napalo ih je pet osoba mlađe životne dobi, saopštila je policija.

– Riva je bila puna, odjednom je nastala skrika i vika, a tada je jedan čovek skočio u more, dok je drugi pobegao u smeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više od pet napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je: „Ja sam vaterpolista!“ i „Ja sam Crnogorac!“. Ispričali su mi ljudi da su vaterpolisti sedeli na kavi kada im je prišla grupa mladića i zatražila da skinu trenerke s klupskim obeležijima, nakon čega su počeli da ih guraju i tuku – kazao je jedan od svedoka incidenta.

Portal Blicsport navodi kako su pretučeni vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i golman Aleksandro Kralj. Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije i Igor Milojević, direktor Crvene zvezde, najavili vanrednu novinarsku konferenciju kada se vrate u Beograd.

– Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvek slobodno šetaju u našoj zemlji u obeležijima njihovih klubova.

Kako su '’provaljeni'’ službenici američke ambasade u Beogradu, pogledajte OVDE.

Izvor: Sedmica

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA