Najnovije

DANI DARKA RUNDEKA U BEOGRADU od 1. do 7. marta u Domu omladine!

Muzička manifestacija "Dani Darka Rundeka u Beogradu" počinje 1. marta 21:00 u Domu omladine Beograda, gde će do 7. marta Darko Rundek predstaviti svoje raznoliko i bogato stvaralaštvo, kao i aktuelne projekte, na ukupno pet koncerata, međusobno različitih po repertoaru, postavama muzičara i prostoru.

Darko Rundek (Foto: Emir Hrkalović)

Rundek će sa svojim pratećim bendom Ekipa, pored rasprodatog 1. marta, održati u dvorani "Amerikana" i koncert 2. marta (21:00), na kome će svirati "materijal koji su ljudi malo rijeđe čuli, ali je relativno poznat s novim pjesmama". "Dani Darka Rundeka" nastavljaju se 4. marta (21:00) u "Klubu" DOB-a koncertom eksperimentalnog benda Cul-De-Sac u kome Rundek još od kraja osamdesetih svira bas.

"Kul De Sak neguje slobodnu improvizaciju. To se može se činiti kaotično ili čudno, ali grupa je napravila možda neke od meni najdražih koncerata u životu. To je uzbudljiva avantura za publiku i muzičare", objašnjava Rundek.

Manifestacija se 5. marta (21:00)  seli u veliku dvoranu DOB-a, gde će Andreja, Rundek & Ekipa "Ftičeki" koncertno promovisati upravo objavljeni album "Mura Mura", kog će u Srbiji prva moći da kupi publika na koncertima "Dana" u DOB-u na CD-u (Menart) i vinilu (Long Plej). Pevačica Andreja Kurelec-Košavić, Rundek i Ekipa uz učešće dvoje članova Cinkuša predstaviće se beogradskoj publici izvođenjem izvornih međimurskih pesama, kakvo su zabeležili na "Mura Mura".

"Andreja pjeva međimurske pjesme koje imaju arhaičnu notu, koja je prekrasna i za mene je bila inspiracija oduvijek. Andreja je vrlo karizmatična osoba, stara bluzerica, hrabra zajebantica, koja to stvarno super pjeva. Mi je pratimo svirajući muziku koja nam je najdraža. To veče nam je posebno važno i njemu se posebno radujem.", ističe Rundek.

"Dani" se završavaju 7. marta (21:00) rasprodatim koncertom Rundek Kargo Trija u Velikoj dvorani DOB-a gde će Darko zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem izvoditi pesme sa njihovih albuma "Plavi avion" i "Mostovi", kao i još ponešto.

Na "Danima Darka Rundeka" od 1. do 7. marta u DOB-u publika će moći da konzumira pića isključivo iz trajnih čaša koje se ne bacaju. Posetioci koncerata moći će na nekoliko punktova u DOB-u da za 100 dinara kaucije dobiju čašu za konzumiranje piva, vode, sokova i drugog pića. Prilikom izlaska iz DOB-a, posetici mogu poneti sa sobom tu čašu kao suvenir, ili ih vratiti na punkt i dobiti nazad 100 dinara.

Manifestaciju "Dani Darka Rundeka u Beogradu" organizuje promoterska kuća Long Plej uz podršku Doma omladine Beograda.

Ulaznice u prodaji na blagajni DOB-a, odnosno preko Tiket Vižna i sajta www. tickets. rs za drugi koncert Darka Rundeka i Ekipe košta 1.500 dinara, Andreje, Rundeka & Ekipe 1.300 dinara i Cul de Sac 1.100 dinara.  

1. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa Best of - Amerikana RASPRODATO
2. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa NOVO i zaboravljeno - Amerikana
4. mart 21:00 Cul de Sac , fri impro eksperimental - Klub DOB-a
5. mart 21:00 Andreja, Rundek & Ekipa, promocija albuma "Mura Mura" - Velika dvorana DOB-a
7. mart 21:00 Rundek Kargo Trio, Plavi avion/Mostovi+ - Velika dvorana DOB-a RASPRODATO

Pročitajte OVDE sve o gostovanju Srpskog narodnog pozorišta iz Mađarske.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA