Najnovije

DEKI BERIĆ ''PUCAO'' NA VUČIĆA I BRNABIĆKU IZ MOSKVE: Zaharova plače od smeha! (VIDEO)

Srpski dobrovoljac, heroj Donjecke Narodne Republike i čuveni snajperista Dejan Berić je sa vatrenog oružja prešao na veoma moćno sredstvo za borbu.

Dejan Berić (Foto; Fejsbuk)

Dejan Berić, poznat po nadimku Deki, pojavio se na nedeljnoj konferenciji portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove, i to ne u  svojstvu oficira vojske DNR, već kao novinar.

On je Zaharovoj uputio dva pitanja.

Tokom postavljanja prvog pitanja, on je rekao da je ukrajinska vojska na liniju razgraničenja dva tenkovska bataljona, i da je zabranila posmatračima OEBS-a kontrolu teškog naoružanja i da su otvorili vatru na OEBS u Lugansku. Dodao je da je poznato da je u poslednja dva meseca poginulo oko 70 pripadnika oružanih snaga DNR i LNR. NJegovo pitanje je glasilo: '’Šta može Rusija da uradi zajedno sa OEBS-om kako bi se ta zverstva prekinula? I možete li reći nešto o izborima u Ukrajini?'’.

'’Ja sam danas o tome već govorila, a vi ste u svom pitanju potvrdili da u vezi sa izborima i izbornom kampanjom započete provokacije. Šta mi radimo da bi sprečili krvavi scenario, mi javno govorimo o tim činjenicama, a drugo, prenosimo odgovarajuće podatke preko naših struktura u OEBS. I naravno, tu su biletaralni odnosi sa onima koji utiču na Kijev i koji čine korake za sve šta se radi u Kijevu'’, rekla je Zaharova.

'’A drugo pitanje se tiče Srbije. Juče je premijer Srbije Ana Brnabić rekla da Institut Tonija Blera daje usluge Vladi Srbije '’pro bono'’ , a posebmo kabinetu premijera. Znamo da je Toni Bler savetnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Takođe je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao da se sprema promena granica na teritoriji Srbije. Srpski mediji pišu da takav potez u potpunosti podržava Ruska Federacija. Mi smo mnogo puta slušali da vi poštujete samo Rezoluciju 1244. Možemo li čuti Vaš stav po tom pitanju?'’, pitao je Berić.

'’Hoću da shvatim šta ste me pitali. Čula sam reči Toni Bler i institut. Kako to Toni Bler besplatno?'’, nasmejala se Zaharova, i dodala: '’Već na to mogu gledati kao na laž'’.

Berić je dodao da je to izjavila Ana Brnabić i da postoji video zapis na kojem ona to govori.

Zaharova je rekla da je Blerovo savetovanje pitanje srpske vlade. Ona je dodala da će Rusija podržati svako rešenje koje će odgovarati Srbiji i Srbima.

Snimak premotajte na 1:07:31.

Zašto političke elite Srbije veruju u 7 smrtnih grehova, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dekijeva poruka Srbiji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA