Najnovije

PENTAGON U ŠOKU: Izračunali vreme doleta ruskih raketa do SAD i shvatili da nemaju čime da ih zaustave (VIDEO)

Rusija raspoređuje nenuklearno oružje koje može da pogodi mete u unutrašnjosti SAD, izjavio je komandant vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike, general Terens O’Šonesi.

Avangard (Foto: Jutjub)

Prema proračunima generala, vreme doleta ruske hiperzvučne rakete „Avangard“ do Severne Amerike bi trebalo da iznosi 15 minuta i ona je dovoljno brza da probije protivraketnu odbranu SAD.

O’Šonesi je tokom svog govora u Senatu nabrojao najopasnije nove tipove ruskog naoružanja za SAD. Između ostalog, on je pomenuo ruske bombardere Tu-160 i Tu-95 i ruske rakete dalekog dometa.

General je istakao da su ruske podmornice klase „Severodvinsk“ mnogo tiše i smrtonosnije od ranijih generacija ruskih podmornica.

Komandant vazdušno-kosmičke odbrane Severne Amerike je visoko ocenio sposobnosti raketnih sistema „Kalibar“. Prema njegovim rečima, oni su veoma precizni u napadima na kopnene snage i prete američkim severnim obodima.

Prema O’Šonesijevom mišljenju, najozbiljniju pretnju po SAD u ovom trenutku predstavljaju ruski nuklearne i nenuklearne rakete i sajber napadi.

Vojna kampanja u Siriji potvrdila superiornost ruskog aviona pete generacije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA