Najnovije

Ruski „Admiral Gorškov“ izazvao paniku kod Britanaca: Opremljen je oružjem koje izaziva halucinacije! (VIDEO)

Odred brodova Severne flote Rusije na čelu sa fregatom „Admiral Gorškov“ prošao je u blizini baze ratnog vazduhoplovstva Škotske i uznemirio kraljevsku mornaricu i britanske političare, prenosi list „Tajms“.

Izaziva halucinacije kod Britanaca (Foto: Jutjub)

List navodi da je glavna pažnja bila usmerena na „Admirala Gorškova“ zbog najnovijeg sistema za vizuelno-optičko ometanje „Filin" koji, prema informacijama lista, može da izazove halucinacije protivnika.

Takođe, list tvrdi da je ruski brod navodno izveo protivdiverzione vežbe u blizini škotskog grada Losimut, što je bio razlog da se raketni razarač „Defender“ britanske mornarice angažuje da prati „Admirala Gorškova“.

Predsednik Škotske nacionalne partije za odbranu Stjuart Mekdonald, oštro je reagovao na prolazak „Admirala Gorškova“, rekavši da Rusija namerno stvara provokaciju izvođenjem vojnih vežbi u teritorijalnim vodama Velike Britanije.

Pri tome, pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane Velike Britanije, „Tajms“ navodi da su se ruski brodovi približili obali Škotske samo da bi sačekali da prođe oluja.

„Grupa je ušla u zaliv Mori Fert da bi sačekala da prođe oluja. Ako vam kažu da su provocirali, znajte da je to ’patka‘“, komentarisao je izvor.

Ranije pres-služba Severne flote Rusije saopštila da, osim „Admirala Gorškova“, grupu čine višenamenski logistički brod „Elbrus“ i spasilački tegljač „Nikolaj Čiker“. Od trenutka napuštanja Glavne baze Severne flote — Severomorska, ruski mornari prešli su više od dve hiljade morskih milja.

Kako je saopštio načelnik pres-službe Severne flote kapetan prve klase Vadim Serga, u narednih nekoliko meseci ruski brodovi će izvršavati zadatke na različitim mestima svetskog okeana. Osnovni zadaci pohoda su demonstracija zastave i obezbeđivanje pomorskog prisutstva u operativno važnim područjima udaljene okeanske zone.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA