Najnovije

PUTIN NESALOMIVI! Rusi objavili prvi snimak oružja koje zaslepljuje neprijatelja! Britanci upozoravaju: Spremno je za upotrebu (VIDEO)

Ruski specijalizovani vojni telekanal „Zvezda“ objavio je video snimak o testiranju stanice za vizuelno-optička ometanja „Filin“ („Sova“).

Putinovo moćno oružje (Foto: globallookpress.com)

Video se pojavio samo dan nakon što je britanski list The Times objavio da je sistemom „Filin“ opermljena i ruska fregata „Admiral Gorškov“ koja se približila – ostajući u međunarodnim vodama i „pod prismotrom raketnog razarača Defender“ – britanskoj vojnoj bazi kod Losimuta, na teritoriji Škotske.

Isti list je naveo da „Filin“ izaziva kod protivničkih vojnika halucinacije i privremeno slepilo.       

„Zvezda“  otkriva da taj sistem u sumrak i noću „neutrališe protivničke nišane, daljinomere, ustrojstva za noćno osmatranje i sisteme za navođenje protivtenkovskih raketa na rastojanjima do pet kilometara“.

Funkcionisanje „Filina“ taj telekanal opisao je ovako:

„Prvo se na brodu uključuje nešto nalik na moćni projektor, a on se odmah potom pretvara izvor smetnji koji zaista može za određeno vreme oslepiti protivnika, izazvati halucinacije i dezorijentisati njegovu aparaturu“.

„Filin“ – koji je proizveden u Sankt-Peterburgu, u firmi koja je deo državne vojne korporacije „Rosteh“ – već je postavljen na više ruskih ratnih brodova.

Prva njegova verzija imala je domet od dva kilometra, ali sada nove modifikacije „Filina“ privremeno zaslepljuje i  onesposobljava tehniku protivnika i na rastojanjima do pet kilomretara.

Novi „Filin“ – kako je otkrio Vladimir Žarov, jedan od njegovih `otaca` - delovaće ubrzo i u svetlom delu dana. Sa istim efektima kao noću. Sa vrtoglavicom, mučninom i belim mrljama koje `plove pred očima`.

Nećete verovati zašto SAD povlači F-22 sa Bliskog istoka, i menja ga starijim modelom! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA