Najnovije

NOĆNA MORA AMERIČKIH HAKERA! Ruska vojska pravi svoj internet, sankcije i sajber napadi Zapada biće potpuno uzaludni

Vojska Ruske Federacije krenula je u stvaranje "suverenog" interneta, a sve u jeku najava da bi sledeće sankcije Zapada mogle da idu i na isključivanje interneta Rusiji!

Ruska vojska (Foto: RIA)

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je nedavno da postoji teoretska opasnost od toga da Rusija bude isključena s interneta, zbog čega je neophodno stvoriti nezavisne digitalne segmente, dok ruski eksperti istovremeno upozoravaju da bi to nanelo ogromnu štetu i gubitke svima, a ne samo Rusiji.

Zato ruska vojska uveliko pravi svoj, za svaki hakerski napad zatvoren i naoboriv digitalni sistem. Protok informacija pratiće posebne vladine strukture, a zatvoreni digitalni sistem za razmenu informacija već je dobio ime - Multiservisna transportna komunikaciona mreža (MTCC).

- Prva faza izrade biće završena do kraja 2019. godine i biće potpuno spremna za dve godine - izjavili su iz Ministarstva odbrane za Izvestiju. MTCC će imati sopstveni pretraživač, a za samostalno funkcionisanje vojska će položiti optički kabl kroz Arktik.

Paralelno sa zaštićenim ruskim segmentom svetske mreže (Vorld Vide Veb - WWW), projekat za koji se sada raspravlja, ITCC treba da obezbedi elektronsku bezbednost zemlje, kažu stručnjaci za sajber bezbednost.

Rusija ima sopstvene pretraživače za internet, društvene mreže za oglašavanje, tako da ne zavisi previše od globalnog interneta. U isto vreme, sajber napad SAD na Venecuelu i udar na njenu elektromrežu, najpre preko digitalnosg sistema najvećih elektrana, pokazao je svu ranjivost zemalja koje nemaju zaštićen sajber prostor.

U Venecueli SAD prvi put upotrebile tajanstveno oružje, likvidacija Madura bez invazije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: iz. ru/ politros. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Putin protiv americkih novinara - imate li zdravog razuma?!

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA