Najnovije

SUD JE OVIM POTEZOM DOKAZAO DA JE PROCES MONTIRAN: Odbili dokaze koji razotkrivaju istinu

Povodom dopisa Specijalnog državnog tužioca i dostavljenih snimaka neposredno pre početka današnjeg pretresa sudsko veće je zauzelo isti stav kao i juče kada je snimke dostavila odbrana i nije ih prihvatila.

Viši sud u Podgorici (Foto: Fejsbuk)

- Nakon što je dokazni postupak završen ne mogu se predlagati novi dokazi. U ovoj fazi krivičnog postupka nije predviđeno otvaranje dopune dokaznog postupka već je to jedino moguće nakon iznošenja završnih reči, kazala je sudija Suzana Mugoša, koja je pozvala optužene da angažuju druge advokate s obzirom na to da im odbrana nije obavezna jer su, kako je navela, njihovi branioci napustili suđenje bez odobrenja suda i nisu se pojavili u sudnici ni nakon poziva na današnji pretres.

Pre početka sudu je dostavljen podnesak od strane optužene Branke Milić u kojem navodi da ne daje saglasnost da je advokati brane, sve dok veće ne odluči o dostavljenim snimcima odbrane, smatrajući da se radi o ključnim dokazima u ovom postupku.

- Sud se ne može na ovaj način ucenjivati, niti će se dozvoliti takav vid ucene. Pošto se radi o optuženoj kojoj se sudi u odsustvu veće će spise predmeta dostaviti predsedniku suda radi postavljanja branioca po službenoj dužnosti, kazala je Mugoša, nakon čega je prekinula pretres i najavila nastavak za petak u 11 sati. 

Na jučerašnje snimke u kojima svedok saradnik Saša Sinđelić opovrgava sve ono što se nalazi u dokaznom postupku procesa za pokušaj terorizma na dan izbora u Crnoj Gori 2016.godine, za koje je odbrana optuženih smatrala da sud treba da se izjasni pre početka završnih reči, danas je odgovorilo tužilaštvo sa "njihova" dva video i audio snimka i izjavama Sinđelića koji idu u prilog optužnici. Jedan je objavljen na portalu Analitika pod nazivom "Kad BIA preti" a drugi, audio snimak na portalu Standard.

Pretresu su prisustvovali optuženi lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, dok se u sudnici nisu pojavili advokati Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Dušan Radosavljević, Nikola Medojević i Nikola Bulatović.

Navedene snimke možete pogledati OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mandić i Knežević o kraju procesa '’Državni udar'’

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA