Najnovije

SUSRET ĐUKANOVIĆA TADIĆA I MESIĆA: ''NATO je vrhunac civilizacije''

U Bakuu, prestonici Azerbejdžana, održan je skup posvećen međunarodnim krizama, rukovođenjem u tim situacijama i globalnim pokretima.

NATO civilizacija (Foto: Jutjub)

Piše: Ivan Milošević

Lider DPS-a je danas u Bakuu održao globalističko besmisleno predavanje i na osnovu toga postao velika zvezda toga skupa. Taj skup je bio posvećen međunarodnim krizama, rukovođenjem u tim situacijama i globalnim pokretima. Pored Đukanovića u prestonici Azerbejdžana okupili su se i predsednici bivših jugoslovenskih republika, poput Borisa Tadića, Stjepana Mesića i ostalih ju-ličnosti.

Đukanović ne bi bio Đukanović da nije izvalio jednu nebulozu koju valja pribeležiti, jer valjda će jednom nekada našeg vrhovnog vođu nad vođama neko pitati šta je on to pričao i ko mu je to rekao da kaže. Naime, on je NATO proglasio jednim od najvećih civilizacijskih dostignuća nakon Drugog svetskog rata!

'’Da bi i dalje bila jedan od kreatora svetske politike, da bi bila konkurentna i da bi ostala u velikoj igri, Evropa mora biti ujedinjena na celom svom kontinentu, sa izgrađenim imunitetom na populizam i nacionalizam bilo kog predznaka, dajući tako smer progresivnim svetskim tokovima. Na taj način će Evropa doprineti da se očuva evroatlantizam kao jedno od najvećih civilizacijskih svetskih dostignuća nakon Drugog svetskog rata“, kazao je Đukanović.

Mislim da ovo za NATO nije rekao ni Ronald Regan, Vesli Klark i Jens Stoltenberg zajedno i zadnjoj dvojici bez pardona je neprijatno zbog toga i verovatno će savetovati Mila da malo smanji doživljaj. Nadamo se da ih neće poslušati i da će nastaviti da priča što priča, kako bi konačno i ovima u svetu postalo jasno sa kim imaju posla i što pre ga isključili iz svoga društva. 

Ništa manja nebuloza je i ona o Berlinskom zidu.

'’Kad pogledamo današnju evropsku i svetsku scenu, odnose velikih sila, odnose Rusije i NATO, Rusije i Evropske unije, Istoka i Zapada, kao da se nameće pitanje: da li je taj zid stvarno porušen. Ili je on još uvek u našim glavama“, dodao je Đukanović.

Ovim rečima lider DPS-a kao da je opisao sve ono što se dešava u njegovoj glavi. Verovatno u Evropi nema lidera jedne stranke poput Đukanovića koji je svoje političko i ostalo carstvo izgradio baš na Berlinskom zidu. On za domaću upotrebu još uvek upotrebljava komunističke termine, a njegovi puleni, jedini na Balkanu, podižu spomenik Brozu.

I sad Đukanović drži predavanje o tome i nekoga savetuje da poruši te zidove koje on u Crnoj Gori betonira već decenijama. Nema šta, lider DPS-a je potpuno izgubio politički kompas, pa smatra da parole za domađu upotrebu može da prodaje i na svetskoj sceni. I što je najapsurdnije ove globalne nebuloze učesnici foruma su pozdravili gromkim aplauzom. Ko je tu lud, zbunjen i nenormalan, veliko je pitanje? 

Kako su Rusi nasankali Gvaida i SAD, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tramp o bombardovanju SRJ 1999.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA