Najnovije

Vučić otišao u Berlin po podršku

BEOGRAD/BERLIN - Srpski premijer Aleksandar Vučić, koji u Berlinu prisustvuje konferenciji o zapadnom Balkanu, tražiće podršku za infrastrukturne projekte među kojima je modernizacija pruge Beograd - Podgorica - Skadar - Tirana, javio je TV Pink.
Aleksandar Vučić (Foto: Sajt Vlade Srbije)

Aleksandar Vučić (Foto: Sajt Vlade Srbije)

Istovremeno dnevnik Danas piše da će premijer u Berlinu tražiti podršku za modernizaciju zajedničkog projekta sa Crnom Gorom - prugu Beograd - Bar. Pretpostavlja se, navodi list, da postoji interes evropskih partnera za realizaciju tog projekta. - To bi bilo strateški značajno ne samo za Srbiju, Crnu Goru i Kosovo, već i države centralne Evrope - Mađarsku, Slovačku i Češku. Na taj način bi se otvorio novi značajniji lučki centar na jugu Jadrana - Luka Bar, piše Danas pozivajući se na izvor blizak Vladi Srbije.
Pročitajte još:Velja Ilić ne napušta Vladu!Poslanik Bundestaga: „Srbija može u EU samo ako prizna Kosovo!
Sagovornici lista naglašavaju da se ne radi samo o dobijanju sredstava za realizaciju projektava, već i o predlaganju i traženju političke podrške koja može da bude i uključenje partnera, pa i pomoć pri dobijanju kredita kod finanijskih institucija za neke strateške infrastrukturne projekte. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA