Najnovije

KO TUŽI AMERIČKU VOJSKU ZA ZLOČINE, DOBIJA SANKCIJE: Objava rata Međunarodnom krivičnom sudu

Američki državni sekretar Majkl Pompeo najavio je uvođenje sankcija protiv zaposlenih u Međunarodnom krivičnom sudu (MKS), koji su optužili američku vojsku za zločine, piše TASS.

Američki vojnik (Foto: Pixabay)

"Proglašavam politiku SAD o viznim ograničenjima prema onima koji su odgovorni za bilo kakve istrage MKS o američkoj vojsci", kazao je pompeo.

Pompeo je naveo da se radi o onima koji su tražili ili vodili takve istrage. On je dodao da su restriktivne mere već uspostavljene i da mogu uticati na one koji "progone savezničke snage, uključujući i izraelske".

Informacija da Vašington priprema sankcije protiv predstavnika MKS-a pojavila se u septembru 2018. godine. Zatim je rečeno da će mere biti primenjene ako organizacija počne istragu protiv Sjedinjenih Država ili Izraela zbog Palestine. Pored toga, najavljeno je da se isto očekuje i za svaku zemlju ili kompaniju koja učestvuje u istrazi MKS-a protiv Amerikanaca.

U 2017. godini sudski tužilac Fatu Bensuda zatražio je da se istraži navodni ratni zločini američke vojske, agenta CIA-e i bezbednosnih službi zemlje. Pored toga, zatražena je istraga u vezi sa talibanskim pokretom.

Na kakvu opasnost Stejt department upozorava u Ukrajini, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Top 10 američkih ratnih zločina

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA