Najnovije

OVA ARAPSKA ZEMLJA PONOVO POSTAJE VOJNA SILA: Kupuju ogromnu količinu lovaca Su-35

Ruska Federacija je sa Egiptom sklopila ugovor za isporuku nekoliko desetina teških multifunkcionalnih lovaca Su-35, objavio je ruski list Komersant, pozivajući se na dva top menadžera preduzeća u industriji odbrane.

Su-35 (Foto: Pixabay)

“Ovaj sporazum, koji podrazumeva snabdevanje više od dve desetine aviona i avionske opreme za njih u iznosu od oko 2 milijarde dolara, stupio je na snagu krajem 2018. godine, a same zalihe mogu biti isporučene već 2020.-2021.

Sagovornici lista su odbili da otkriju cenu ugovora, ali su naveli da ugovor "garantuje korišćenje kapaciteta proizvođača aviona, fabrike Komsomoljsk na Amuru, nekoliko godina unapred", navodi se u članku.

Istovremeno, jedan od sagovornika lista naglasio je da proizvodne mogućnosti fabričke linije dozvoljavaju kompaniji da proizvede oko 20 takvih aviona za potrebe ruske avijacije bez problema u periodu 2019-2020.

Savezna služba za vojno-tehničku saradnju i Rosoboronekport (specijalni izvoznik ruskog oružja) su se suzdržali od komentara na ovu temu, prenosi Komersant.

Prošle godine, ruske vazduhoplovne snage su primile deset takvih lovaca.

A čime Rusi pojačavaju ratnu mornaricu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Su-35

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA