Najnovije

VACIĆ: Vođe protesta u vreme vlasti DS podržavale hapšenje demonstranata!

Predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsedništva. Ovaj poziv se ne odnosi na one koji su nosili motornu testeru ili napali policajce, prenose mediji.

Vacić, Stefanović, Đilas (Foto: Jutjub/Srpska desnica)

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić jedan je od retkih protivnika protesta koji je među prvima zatražio puštanje osuđenih. On je ranije dana pute Tvitera javno osudio slanje u zatvor momaka koji su prekršajno osuđnjeni.

- Pavle Cvejić mora da bude pušten na slobodu. Nije ovo vreme Tadićeve diktature da se hapse mladići i šalju odmah 30 dana u zatvor. Ovo kažem kao neko koga je Tadić isto tako uhapsio i odmah poslao u zatvor 30 dana zbog organizovanja protesta. Država mora da uhapsi Đilasa i Boškića - napisao je Vacić.

U izjavi za Pravdu Vacić pozdravlja odluku Vučića da pozove na aboliranje onih koji su počinili prekršaj ukazujući da su u tome vidi ključna razlika između sadašnje vlasti i "diktatorskog režima Borisa Tadića". 

- Prekršajno osuđenima nije mesto u zatvoru i to tvrdim kao neko ko je prošao torturu režima Borisa Tadića.  U vreme vlasti Demokratske stranke na stotine mladih je bilo po zatvorima zbog prekršaja. U zatvor se išlo zbog održavanja protesta, pisanja grafita protiv vlasti, pevanja ili skandiranja na stadionu. I sam sam bio u zatvoru kao i moj brat, prijatelji i saborci, ali i mnogi drugi. Zato mogu da kažem "Bravo Vučiću", jer je pokazao da nije diktator kao što je bio Tadić - objašnjava Vacić.

Vacić posebno ukazuje da su vođe današnjih protesta u vreme Borisa Tadića bili u vrhu vlasti i podržavali da se omladina prekršajno šalje na po 15 ili 30 dana zatvora. 

- Kada smo mi zatvarani za iskazan stav i protivljenje režimu Borisa Tadića, ovi koji sada vode proteste su bili sa njim u vlasti. NJegov gradonačelnik Đilas, njegov ministar Vuk Jeremić, njegov pregovarač u Briselu Borko Stefanović nisu osuđivali hapšenje protivnika vlasti i slanje omladine u zatvor. Jedini koji tada nije hapšen bio je Boško Obradović iz Dveri, jer je i tada kao i sada bio njihov. I glumci koji se sad bune tada nisu osuđivali hapšenja srpske omladine jer su dobijali novac za snimanje svojih antiasrpskih filmova - podseća lider Srpske desnice i dodaje da je u vreme vlasti DS 2010. godine zatvoreno preko 800 mladih rodoljuba, a da ni jedan nije aboliran.

Vacić je još jednom pozvao Vučića da uhapsi Boška Obradovića i Dragana Đilasa kao najodgovornije za upad u RTS:

MUP je saopštilo je da je policija u prethodna dva dana privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest "Pravda za Pavla".

O osnivanju odbora Srpske desnice u Sremskim Karlovcima čitajte OVDE

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA