Najnovije

Da li će Indija nastaviti da bombarduje pakistanski Kašmir? Evo šta kaže ambasador Indije u Moskvi (VIDEO)

Napeta situacija između suseda Indije i Pakistana eskalirala je nakon što je pakistanska teroristička organizacija preuzela odgovornost za samoubilački napad u kom je ubila više od 40 indijskih vojnika.

Indijski graničar (Foto: Jutjub)

Indija ne planira da sprovede nove vazdušne napade na granici sa Pakistanom, jer se izuzetno napeta situacija u spornom regionu Kašmira postepeno stabilizuje, rekao je ambasador Indije u Rusiji Šri D. Bala Venkateš Varma.

- Ne, u ovom trenutku nemamo takve planove - rekao je ambasador, odgovarajući na pitanje.

Prema rečima izaslanika, Indija je jasno izjavila da nije zainteresovana za eskalaciju sukoba. I najbolji način za postizanje normalnog stanja u regionu, izjavio je Šri D. Bala Venkateš Varma, je da Pakistan sprovede borbu protiv terorističkih grupa na svojoj teritoriji.

- Ovo nije borba između Indije i Pakistana. To je pitanje zaštite Indije i njenih interesa pred pretnjom terorističkih grupa. Indija nije jedina zemlja u regionu koja pati od njihovih akcija - rekao je on.

Izjava je usledila nakon što je indijsko vazduhoplovstvo izvršilo napad na bazu terorista u delu Kašmira koji je pod upravom Pakistana, uništivši nekoliko objekata 26. februara. Avioni Indije sproveli su napad nakon samoubilačkog napada koji je izvela teroristička organizacija “DŽaiš el Mohamad” iz Pakistana.

Posle napada, Indija je optužila Pakistan da podržava terorističke grupe. Islamabad je, pak, odbacio te tvrdnje kao "nepotkrepljene", sugerišući da se sprovede zajednička istraga sa NJu Delhijem u vezi sa incidentom. Incident je zakomplikovao ionako napete odnose između NJu Delhija i Islamabada, što je ponovo stavilo region na ivicu vojnog sukoba.

Ruski vojni analitičar otkriva tajnu o indijskom avionu MiG-21. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pakistan je sinoć oslobodio indijskog pilota

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA