Najnovije

Slobodan Georgiev: Nemam nameru da učestvujem u Vučićevom cirkusu (VIDEO)

Ni ja ni moji novinari ne idemo na konferencije Aleksandra Vučića, jer je on od toga napravio cirkus i nemam nameru da učestvujem u tom cirkusu. Čak ni Donald Tramp se ne obraća medijima svakog dana – kaže urednik srpske redakcije BIRN-a Slobodan Georgiev, gostujući u najnovijoj "RasPravdi".

Slobodan Georgiev (Foto: Helm Cast)

- Nisu ni ranije vlasti bile idealne, ali pre Vučića nismo imali situaciju da predsednik države naziva neposlušne novinare izdajnicima i neprijateljima države. Toga nije bilo ranije i za to je Vučić najodgovorniji – dodaje Georgiev.

Izuzev u kritici Vučićevog režima, Georgiev je sa voditeljem Miodragom Zarkovićem mnogo češće ukrštao stavove nego što su postizali saglasnost, a doticali su teme u rasponu od NATO bombardovanja, Kosova i Metohije, kršenja Ustava, odgovornosti DOS-a, pa do tekućih protesta po srpskim gradovima:

- Da li su Amerikanci zli? Da li to hoćete da kažem? Pa jesu, evo jesu. I, šta ćemo s tim? Mi smo vodili pogrešnu politiku i to je na kraju dovelo do bombardovanja. Iz toga moramo da izvučemo pouke i da menjamo politiku. Moramo da napravimo nekakav dogovor sa Albancima.

Upitan da li se boji da će taj "dogovor" na kraju dovesti do Vučićevog priznanja kosovske "nezavisnosti", Georgiev je poručio:

- Za mene je Kosovo sastavni deo Srbije i ne vidim da Aleksandar Vučić, ili bilo ko drugi, može da potpiše da je to nezavisna država, meni je to jednostavno nezamislivo.

"RasPravda" se realizuje u saradnji portala "Pravda" i JuTjub kanala "HelmKast", autor i voditelj je Miodrag Zarković.

Kako Amerikance vode specijalni rat protiv Srbije saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA