Najnovije

DESETKOVANA SRBIJA NAPADA NEMAČKU: Ovo su sastavi dve reprezentacije (VIDEO)

Mi nemamo izbor i moramo sa igračima koji su na spisku da izađemo na teren i pokažemo šta znamo protiv Nemačke - poručio je selektor Mladen Krstajić

Zagrevanje (Foto: Jutjub)

Desetkovana Srbija na renoviranu Nemačku. Mi domaćinu "glumimo" Holanđane, oni nama "izigravaju" Portugalce. Večeras od 20.45 u prijateljskoj utakmici u Volfsburgu "orlovi" izlaze na megdan "pancerima" u utakmici za koju će vam svaki Srbin reći da nikada ne može da se zove - prijateljska!

Vodeći računa o fudbalskom, manje o istorijskom predznaku ovog meča, više je nego jasno da selektor Mladen Krstajić ima ubedljivo najveću muku otkad je 30. oktobra 2017. godine seo na užarenu klupu Srbije i od tada je vodio na ukupno 15 utakmica.

Jednostavno, pred večerašnju utakmicu valjda samo on zna ko će na teren "Folksvagen arene", pošto su pred polazak na ovaj put zbog povreda morali nastup da otkažu: kapiten Kolarov, pa Matić, Fejsa, Tadić, Kostić, Aleksandar Mitrović i Prijović. Ovu sedmoricu asova poželeo bi danas svaki selektor ili navijač na svetu i veliko je pitanje šta ovako desetkovane "orlove" čeka u Nemačkoj.

- Mi nemamo izbor i moramo sa igračima koji su na spisku da izađemo na teren i pokažemo šta znamo protiv Nemačke. Kao što znate, naknadno je umesto Aleksandra Prijovića pozvan Milan Pavkov iz Zvezde - kaže Mladen Krstajić.

Sadašnji selektor Srbije je u neku ruku i "nemački fudbalski đak" jer je od 2000. do 2004. godine 112 puta nosio dres Verdera iz Bremena, a od 2004. do 2009. je 131 nosio dres Šalkea 04.

- Već sam rekao u najavi ove utakmice da su Nemci uvek Nemci. Prilično je moj kolega Joakim Lev promenio sastav reprezentacije u odnosu na onu koja je igrala na Mundijalu u Rusiji. Sada su tu neke nove, mlade snage. I mi smo u sličnoj situaciji, pa je ovo idealna prilika da vidimo koliko možemo i mi i oni - dodaje Krstajić.

Iako nije otkrio sastav tima koji će svakako delovati kao skrpljen za večerašnji duel u Volfsburgu, Krstajić će možda u živu fudbalsku vatru da ubaci debitanta Miroslava Bogosavca na poziciju levog beka, jer će nam tu nedostajati kapiten Kolarov.

U špicu napada će najverovatnije biti Luka Jović, koji je već poznat Nemcima i koji igra sezonu karijere u dresu Ajntrahta. NJegov klupski drug Mijat Gaćinović i rezervista Verdera Miloš Veljković imaju idealnu priliku da pokažu šta su naučili u zemlji u kojoj je fudbal čist dokaz nemačke filozofije života: rad, red i disciplina!

- Nemcima je ova utakmice sve, samo ne prijateljska. Imaju pritisak zbog loših rezultata sa Mundijala u Rusiji. To je možda prilika za nas da pokušamo da odigramo mirniju utakmicu. Želimo da stignemo do pozitivnog rezultata i da u dobrom raspoloženju odemo u Lisabon na meč sa Portugalijom - rekao je juče pred polazak na put Luka Jović. 

Nemačka: Nojer - Ginter, Zile, Ridiger, Kerer, Kimih - Brant, Kros, Šulc, Sane - Verner. Selektor: Joakim Lev

Srbija: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Veljković, Bogosavac - Gaćinović, Milinković-Savić - Maksimović, Živković, LJajić - Jović. Selektor: Mladen Krstajić

A kakve protivnike Srbija ima u košarci, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Fudbalska reprezentacija Srbije 2019.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA