Najnovije

ZAEV OTKRIVA: Ima li makedonskog scenarija u Srbiji?

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev smatra da u Srbiji ne postoji makedonski scenario, prenosi portal Plusinfo. On je istovremeno osudio svako nasilje upereno protiv institucije sistema.

Zoran Zaev (Foto: Jutjub)

„Kao čovek, koji je bio direktno napadnut od strane nasilnika u intitucijama, mogu jasno da osudim svako nasilje upereno protiv institucija sistema", kazao je Zaev.

Zaev je, kako prenosi ovaj portal, tako odgovorio na ocene srpskog predsednika Aleksandra Vučića na upad demonstranata i lidera opozicije u zgradu RTS.

Vučić je, na konferenciji za štampu, upitan kako je moguće da zapadni ambasadori nisu osudili upad u RTS, a osudili su istog trenutka upad u makedonsku skupštinu, rekao da je reč o dvostrukim aršinima.

"Veliki prijatelj tajkuna Đilasa, makedonski premijer Zoran Zaev pohvalio se kako su osudili ministra unutrašnjih poslova zato što nije sprečio građane da upadnu u skupštinu. Mogli bi i mi da razmišljamo o odgovornosti Nebojše Stefanovića što je pustio da uđu fašista Boško Obradović i drugi u RTS. Međutim, računam da su Stefanović i policija mislili da imaju psola sa odgovornim ljudima i da im tako nešto neće pasti na pamet", rekao je on.

Zaev ističe da je Srbija "veliki prijatelj": "Narodi su nam bliski, mi želimo samo dobro Srbiji, da napreduje, a u ovom trenutku dajemo podršku pozitivnom rešenju po pitanju Kosova, rešenje koje je u njihovom interesu i koje će garantovati prosperitet u regionu, evropsku integraciju i očuvanje mira", istakao je Zaev.

On je dodao da je i on pregovarao pre nekoliko meseci i da razume koliko je teško, te da apsolutno pokušavaju da imaju razumevanje i da podrže proces. „Nadam se da će se vratiti dijalogu. To su naša očekivanja i nadam se da će biti i unutrašnji dijalog u svim susednim zemljama“ kazao je makedonski premijer.

Kakav scenario se sprema za Vojvodinu, sazbajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Opkoljavanje Vučića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA