Najnovije

AMERIČKA MORNARICA U OZBILJNOM PROBLEMU: Ovo ih je udarilo kao grom iz vedra neba! (VIDEO)

Ratni avion F-35C američke mornarice nije spreman za borbenu aktivnost, uprkos izjavama komandanta američkih mornaričkih vazduhoplovnih snaga o tome da je avion "spreman za operacije, spreman za borbu i spreman za pobedu".

Američka mornarica (Foto: navy.mil)

Prema zadatku i svrsi, podaci ispitivanja koji su dobijeni od strane “Projekta o nadzoru vlade” (POGO) ukazuju da je F-35 “potpuno sposoban za misiju” - ključna mera spremnosti vojnog aviona - pala sa 12 odsto u oktobru 2016. na nulu u decembru 2017. godine. Pored problema mornarice, F-35B Marinskog korpusa je takođe iskusio mnogo problema, javio je “Task end Purpos”, navodeći POGO izveštaj.

F-35B nije prošao ništa bolje: prema izveštaju POGO-a, stopa aviona FMC-a pala je sa 23 odsto u oktobru 2017. na 12,9 odsto u junu 2018. godine. Obe ove stope su daleko ispod cilja za septembar 2019. godine, kada je za ratne avione mornarice i avijacije predviđena spremnost procenjena na 80 odsto, a koje je postavio bivši ministar odbrane DŽems Matis još u oktobru.

Ovi nedostaci dolaze nekoliko sedmica nakon što je godišnji izveštaj operativnog testiranja i procene Pentagona naglasio alarmantno nizak vek trajanja F-35B koji "može biti i do 2.100 sati", znatno ispod očekivanog veka trajanja od 8.000 sati. Prema POGO-u, ovi nedostaci spremnosti dramatično smanjuju dostupnost aviona i, opet, ukupnu efikasnost sledeće generacije.

Ruski Su-27 poleteli na američke bombardere B-52H. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

F-35 u akciji

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA