Najnovije

MADUROVI SPECIJALCI RAZBILI TERORISTE! Velika akcija vojno-policijskih snaga Venecuele!

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele saopštio je da je najbliži saradnik samoproglašenog predsednika te zemlje Huana Gvaida uhapšen.

Specijalne snage Venecuele (Foto: Jutjub)

Iz ministarstva su naveli da je advokat Roberto Marera uhapšen kao deo terorističke ćelije. Venecuelanske bezbednosne snage privele su u četvrtak ujutro advokata Roberta Marrera, ključnog saradnika opozicijskog čelnika Huana Gvaida, u njegovoj kući u Karakasu.

Obaveštajni agenti stigli su u konvoju vozila, naoružani, pred dom Roberta Marere i razvalili ulazna vrata, a potom ga odveli. Akciju su odmah osudili Huan Gvaido i američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je pozvao na hitno oslobađanje opozicionara.

- Pozvaćemo na odgovornost one koji su umešani - naveo je Pompeo na Tviteru.

Kako javljaju agencije, Marero je o upadu izvestio telefonskim pozivom, čiji je snimak kružio društvenim mrežama ubrzo nakon što se operacija odigrala. Roberto Marero je šef kabineta Huana Gvaida, predsednika Narodne skupštine i samoproglašenog predsednika Venecuele. Pretres je izvršen i u domu drugog opozicionara Serhija Vergare. On je rekao da ga je probudilo jako lupanje na vrata i da su agenti uperili oružje u njega. Vergara i Marero pratili su Gvaida na nedavnoj latinoameričkoj turneji za pridobijanje međunarodne podrške za zbacivanje predsednika Venecuele Nikolasa Madura sa vlasti.

Pogledajte OVDE zašto NATO ne sme da udari na Rusiju.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Venecuela je na ivici građanskog rata

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA