Najnovije

AMERI, PROVALJENI STE! Kinezi otkrivaju neverovatne podatke

Ministarstvo odbrane Kine optužilo je kolege iz ministarstva odbrane SAD da namerno preuveličavaju opasnosti koju predstavljaju Kina i druge nacije. A sve to kako bi opravdali sopstvene vojne rashode, i ocenili takav potez kao opasan i "kratkovidan".

Kineska vojska (Foto: Jutjub)

Zahtev za 750 milijardi dolara troškova za odbranu koji je predsednik SAD Donald Tramp izneo u Kongresu je najveći do sada, a opravdan je između ostalog rastućom snagom kineskog i ruskog naoružanja, preneo je Rojters. Sa druge strane Kina je otkrila da je povećala troškove odbrane za 7,5 odsto godišnje što znači da je ukupan trošak oko 177 milijardi dolara, iako mnogi eksperti tvrde da je prava cifra znatno veća.

Iz kineskog ministarstva odbrane kažu da je Kina posvećena miru, i da SAD vole da govore o "teoriji kineske pretnje" i optužuju ministarstvo odbrane SAD, da oni kada god se bore za nove vojne rashode, govore o opasnostima koje im prete od drugih država.

Predlažu Vašingtonu da zaborave način razmišljanja iz hladnog rata i da preduzmu korake koji bi stvorili stabilnu atmosferu u vezama između dve oružane sile. Glavni sporovi Kine i Vašingtona trenutno su pravo plovidbe u Južnokineskom moru kao i činjenica da su SAD odobrile prodaju više vojnih aviona F-16 Tajvanu.

Vojska Francuske izlazi na ulice Pariza. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Poređenje snage kineske i američke vojske

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA