Najnovije

POLETELA NAJVEĆA NOĆNA MORA DŽIHADISTA! KUKU NJIMA SADA! Ruski Mi-28 po prvi put "roštilja" Idlib i Hamu! (VIDEO)

Po prvi put ove godine, ruska avijacija je upotrebila svoje vojne helikoptere za napad na pobunjenike u severozapadnoj Siriji.

Ruski helikopteri u napadu (Foto: mil.ru)

Na osnovu snimaka koje je dobila pro-opoziciona novinska agencija “STEP”, rusko vazduhoplovstvo izgleda da koristi helikoptere Mi-28, koji su se najčešće do sada koristili u Siriji. Rusko vazduhoplovstvo je ciljalo grad Al-Latamina na severu Hame.

Al-Latamina se smatra glavnim uporištem DŽaiš al-Ize u severnoj Hami; često je meta raketa i artiljerijskih napada Sirijske arapske vojske (SAA).

Od početka marta, rusko vazduhoplovstvo je izvršilo nekoliko napada na DŽaiš al-Izu i Hadžat Tahrir al-Šam u Hami i Idlibu. Ovi svakodnevni vazdušni napadi od strane ruskih vazduhoplovnih snaga dolaze u isto vreme kada Sirijska arapska vojska (SAA) jača svoje snage oko demilitarizovane zone. Sirijska arapska vojska se priprema za pokretanje velike operacije koja će obuhvatiti sve oblasti koje su držali pobunjenici unutar demilitarizovane zone u provincijama Hama i Idlib.

Gore pomenutu demilitarizovanu zonu formirali su ruski predsednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep Tajip Erdogan tokom sastanka u Sočiju 17. septembra 2018. godine.

Pogledajte OVDE kako izgleda kraj kalifata Islamske države.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski helikopteri imali su fantastičan učinak u sirijskom ratu, posebnu u eliminaciji terorista Islamske države

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA