Najnovije

SASULI TRAMPU U LICE, OČITALI MU LEKCIJU: Narod okupiranog Golana rešen da odbrani sirijski suverenitet po svaku cenu! (VIDEO)

Stanovnici okupirane Golanske visoravni objavili su u petak izjavu kojom su osudili nedavne komentare američkog predsednika Donalda Trampa o priznavanju izraelskog suvereniteta nad ovim regionom.

Narod Druzi na Golanu podržava Siriju i Bašara al Asada (Foto: Jutjub)

U saopštenju objavljenom u petak, stanovnici okupiranog sirijskog Golana su rekli:

- Trampove izjave o Golanu nisu došle kao nešto novo, jer smo svesni njegove podrške šefu izraelske okupacijske vojske Benjaminu Netanijahuu koji prolazi kroz političku i sudsku krizu. Trenutna politička scena je rezultat postojanosti otpora i neuspeha neprijateljskog projekta protiv Sirije – stoji u saopštenju.

- Sirijski arapski narod na Golanu prethodno je stajao u pobuni protiv francuskih okupatora; nastavićemo da držimo nacionalni stav kako bi uništili svaki projekat okupacije, poput ovog projekta aneksije, i mi ćemo se pridržavati naše volje koja nije poražena – navodi se u saopštenju naroda Golana.

- Narod okupiranog sirijskog Golana potvrđuje celom svetu, kao i američkoj administraciji, da stabilnost u regionu neće biti ostvarena kroz ovu kontinuiranu okupaciju i kroz podržavanje i konsolidaciju rasne politike cionističkog entiteta – dodaje se u saopštenju.

- Kako su vaši prethodni projekti propali - iako su bili bolji američki predsednici od vas u političkim i vojnim domenima - opet će propasti, pa naučite lekcije iz istorije ... konačna pobeda će biti za pravedne ma koliko dugo čekali na pobedu.

Pogledajte OVDE najdužu kolonu predaje Islamske države.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Trampova izjava o izraelskom Golanu ponovo potpiruje vatru na nestabilnom Bliskom istoku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA