Najnovije

Da li bi roboti bolje vladali od političara?

Centar za upravljanje promenama madridskog IE Univerziteta sproveo je anketu među 2.576 stanovnika Evropske unije o njihovim stavovima u vezi sa tehnologijom, na koju su dobili neke vrlo zanimljive odgovore. Na primer, 70 odsto ispitanika odgovorilo je da bi tehnologija, ako se ne stavi pod dovoljno kvalitetan nadzor, mogla društvu da donese više lošeg nego dobroga.

Rat (Foto: Pixabay)

Šezdeset sedam odsto Evropljana kaže da je regulacija novih tehnologija, kao što je veštačka inteligencija, uz klimatske promene, najveći izazov sa kojim se EU ovoga trenutka suočava.
Oko 56 odsto ljudi je izjavilo da su zabrinuti za budućnost u kojoj bi roboti mogli da im uzmu posao, dok njih 68 odsto brine činjenica da će onlajn druženje zameniti direktne kontakte između ljudi.

Prilično zanimljive odgovore ispitanici su dali i na pitanje da li bi bili spremni da političke odluke u upravljanju državama daju u ruke veštačkoj inteligenciji, radije nego političarima.

Najviše pozitivnih odgovora na ovo pitanje dali su stanovnici Holandije (43 odsto), a od zemalja u kojima je anketa sprovedena najmanje bi AI-ju upravljanje bili spremni prepustiti Portugalci (19 odsto). U proseku, svaki četvrti Evropljanin bi podržao ideju da njihovom zemljom, umesto političara, upravlja neki sistem veštačke inteligencije.

Pilot “nevidljivog” F-117: Kajem se što sam bacao bombe na srpsku decu! Pogledajte OVDE.

Izvor: B92, IT Vesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Hoće li zavladati svetom?

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA