Najnovije

DA SE NAJEŽIŠ! Pogledajte kako su Putinovi "Noćni vukovi" odali počast žrtvama bombardovanja Srbije 1999! (VIDEO)

Ruski motociklistički klub "Noćni vukovi", blisko povezan sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali i sa jakim prijateljskim vezama među bajkerima u Srbiji i Republici Srpkoj odao je u Rusiji počast žrtvama NATO bombardovanja SRJ 1999. godine.

Hirurg i Noćni vukovi (Foto: Pravda)

Posle crkvenomg pomena vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldastanov, jedan od najboljih prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina objavio je na svom Fejsbuk profilu poruku srpskoj pravoslavnoj braći:

- Rusi i Srbi su jednokrvni narodi. Sloveni. Ujedinjeni u veri i piju iz jedne čaše. Kada sam bio u ovoj zemlji, kada sam stajao pred patrijarhom Irinejem, kad sam pročitao transparent na fudbalskoj utakmici pred predsednikom Rusije, na kojem je bio tekst “Stariji brate poljubi našu majčicu, i kaži joj da smo ponosni, da se borimo i da ćemo se boriti, kaži da je volimo”, a koji je postao glavni simbol i značenje bajk šoua u Sevastopolju, osetio sam takav talas svetlosti i ljubavi prema ovoj božanskoj i nepokorivoj zemlji, te sam shvatio u svim svojim dubinama da su naše sudbine nerazdvojne! – napisao je “Hirurg” a potom dodao i ovo:

- 24. mart 1999. je tragičan dan za Srbiju i za Rusiju. Prvi put nakon završetka Drugog svetskog rata bombe su pale na mirne gradove Srbije. Blagoslovljena Srbija je ponovo oblivena krvavim znojem sotonske žetve koja je bila organizovana od strane NATO saveza na čelu s Amerikom. Na ovaj dan pre dvadeset godina, 400 aviona NATO-a sa juga i 200 aviona sa severa ispustili su svoj smrtonosni teret na Srbiju. Operacija sa ciničnim imenom "Saveznička snaga" trajala je 78 dana. 78 dana pakla na zemlji. Beograd, Novi Sad, Priština, Mitrovica, Podgorica i drugi gradovi i sela plamteli su kao sveće. Oko 1.200 vojnika i 2.500 civila je poginulo u ovom užasu, među njima 89 dece. Povređeno je 12 hiljada ljudi. Bombe i rakete su uništile 1026 civilnih objekata: 300 fabrika, 60 mostova, 70 škola i 18 vrtića, 35 crkava, 29 manastira, mnogo stambenih zgrada. Jugoslavija je bila rastrgana na komadiće. Ali Srbi su hrabri, nepokorivi, hrabro se zalažući za svoju veru, svoju kulturu, svoje tradicije, svoje heroje, svoj put i istinu. Ovaj narod nije hteo da bude ugrađen u sotonski svetski poredak - navodi se u poruci Hirurga, vođe moto-kluba "Noćni vukovi", povodom 20. godišnjice od početka NATO agresije na SR Jugoslaviju.

Takođe, danas su ispred ambasade Srbije u Moskvi Hirurg i članovi "Noćnih vukova" odali pomen žrtvama NATO agresije, a pred koje je izašao ambasador Srbije Slavenko Terzić i vojni ataše.

Oglasila se i ruska vojna misija pri NATO-u povodom 20 godina od NATO agresije na SR Jugoslaviju. Pogledajte OVDE šta su poručili.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA