Najnovije

SKUP U NOVOM SADU POVODOM GODIŠNJICE NATO AGRESIJE: Ipak smo mi pobedili! (VIDEO)

U Novom Sadu je danas simbolično u 12 i 44 održan skup povodom obeležavanja dvadeset godina od početka NATO agresije na Srbiju. Skupu u organizaciji Srpskih ratnih veterana i Narodnog slobodarskog pokreta prisustvovalo je nekoliko stotina građana.

Skup u Novom Sadu (Foto: Mediagroup.rs)

Zoran Olujić, penzionisani pripadnik Žandarmerije rekao je da Srbija vojno nije izgubila niti jedan pedalj svoje teritorije i potsetio je kako je sramota da dvadeset godina posle završetka bombardovanja Novi Sad nema niti jedno spomen obeležje na kome bi se na dostojanstven način obeležile ovakve godišnjice. On je pozvao prisutne da svojim potpisom podrže inicijativu za podizanje Spomenika borcima devedesetih.

Darko Paunović, penzionisani pripadnik Žandarmerije i predsednik pokrajinskog odbora Srpskih ratnih veterana rekao je da su borci i veterani društveno nevidljiva grupa jer ne postoji niti jedan zakon koji definiše njihov status. On je poručio da kako juče tako i sutra svi ratni veterani će se dok imaju snage odazivati na odbranu zemlje.

Obeležavanje 20. godina od početka rata sa NATO paktom

Obeležavanje 20. godina od početka rata sa NATO paktom Novi Sad, 24. mart 2019.

Posted by Medija Grupa on Nedelja, 24. mart 2019.

Slobodan Jovanović koji je čitav rat proveo na Kosmetu kao pripadnik herojske 549. motorizovane brigade rekao je da su oni koji su vršili sramnu reformu vojske rasformirali tu jedinicu kako bi na taj način ukinuli orden koji je za odbranu Srbije dobila ta jedinica.

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta rekao je kako smo ipak mi pobedili. „NATO je izgubio jer je svog „Milosrdnog anđela“ poslao na devojčicu Milicu Rakić koja je svojom nevinom žrtvom i čistotom celom svetu pokazala da tu nema ni milosrđa ni anđela već čistog zla i pohlepnih demona.“, zaključio je Parović.

Kako je Obraz obeležio godišnjicu NATO agresije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

General Božidar Delić o odbrani KiM.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA