Najnovije

DA LI SE VUČIĆ UPLAŠIO ILI JE NEŠTO DRUGO U PITANJU: Neizvesno raspisivanje vanrednih izbora

Predstavnici političke scene Srbije ne očekuju da će na današnjoj sednici Predsedništva Srpske napredne stranke biti doneta odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Izvesniji scenario od odluke o prevremenom odlasku na birališta jeste da će lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa ostalim čelnicima stranke “poslati poruke namenjene opoziciji”, koja je najavila veliko protestno okupljanje u Beogradu 13. aprila.

Vučić je sednicu Predsedništva SNS najavio u subotu, prilikom obilaska zgrade Radio-televizije Vojvodine. Kako je naglasio, govoriće se o najaktuelnijim pitanjima, uključujući izbore.

- S obzirom da Savezu za Srbiju, najvećem opozicionom bloku trenutno ne odgovaraju izbori jer još nije ojačao infrastrukturu na terenu i da se SzS izjasnio da neće učestvovati u izbornoj trci pod trenutnim uslovima za vođenje kampanje, Vučić će, verovatno, nastaviti da plaši opoziciju pominjući mogućnost raspisivanja izbora - saznaje list Danas.

Sagovornici ovog lista tvrde da će se većina funkcionera SNS izjasniti u korist izlaska na vanredne izbore, ali da će Aleksandar Vučić reći da je “najpre potrebno rešiti važne ekonomske probleme”.

Prema nezvaničnim saznanjima koje je list objavio, u SNS “dominira stav da nema razloga za nervozu, uprkos protestima ‘Jedan od pet miliona’ , jer je podrška građana toj stranci i dalje stabilna – oko 50 odsto, prema nedavnim istraživanjima, a njihovog glavnog koalicionog partnera u vlasti – Socijalističku partiju Srbije podržava oko 10 odsto građana”.

Pojedine diplomate tvrde i da vodećim zapadnim zemljama, uključujući SAD i Nemačku, ne bi odgovarali prevremeni izbori u Srbiji.

- Zapadu su od slobode štampe, poštenih izbora, ljudskih prava i demokratije mnogo važniji mir i stabilnost i potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine. U opoziciju nemaju poverenja da će zaključiti sporazum sa Kosovom, jer su u njoj i Dveri, a i ostali nemaju jasne odgovore i stavove u vezi sa priznavanjem nezavisnosti Kosova. Zato Vučić i dalje ima njihovu podršku. Zapadne države veruju da je on kooperativan i da garantuje nastavak razgovora, odnosno postizanje održivog rešenja u odnosima Beograda i Prištine - ističu predstavnici diplomatskih krugova.

Izmene termina

Mada je prvobitno bilo najavljeno da će Vučić gostovati danas u 21 sat na TV Hepiju, taj termin je kasnije preinačen i gostovanje je odloženo za utorak. Izvori pomenutog lista nezvanično saznaju da je takva odluka doneta jer se danas od 20 sati i 30 minuta emituje fudbalska utakmica Srbija-Portugal.

Zoran se borio na Košarama, a sada živi u nemaštini. Pogledajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić se rasplakao pred narodom u Nišu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA