Najnovije

UKRAJINSKI AGENT PREŠAO NA RUSKU STRANU: Ispričao jezive detalje o zločinima Porošenkovih fašista (FOTO/VIDEO)

Dana 25. marta Vasilij Prozorov, oficir Ukrajinske službe bezbednosti (SBU), koji je pobegao u Rusiju, održao je konferenciju za štampu u Moskvi. On je otkrio činjenice i dokumente u vezi sa tajnim lokacijama za mučenje, primerima političkih prevara i zlostavljanja, tragedijom MH-17 i drugim ključnim događajima u modernoj Ukrajini.

Ukrajinski vojnici (Foto: RIA Novosti)

Prema bivšem oficiru SBU, ukrajinska vlada je uspostavila mrežu tajnih lokacija za mučenje u području takozvane antiterorističke operacije (ATO) u istočnom delu zemlje. Jedan od njih se nalazi u blizini vojnog aerodroma u Marijupolju.

Prozorov je rekao da ima informacije o mestima mučenja, ali da je bio aktivan od januara 2017. U dva meseca njegove rotacije u zoni borbe, u leto-jesen 2014. godine, više od 300 ljudi prošlo je kroz ovo mesto mučenja, koja je nezvanično nazvano "Biblioteka".

On je dodao da su prema njegovim podacima, najmanje 2 osobe umrle od posledica mučenja. Međutim, broj bi mogao biti veći, dodao je Prozorov. Govorio je i o nizu ubistava istaknutih komandanata lokalnih snaga otpora u regionu Donbasa. On je rekao da SBU stoji iza ubistva komandanata i lidera Donjecke i Luganske narodne republike (DNR i LNR).

- NJihovo ubijanje bilo je rad specijalnih službi Ukrajine - naglasio je on negirajući tvrdnje da su mnoge vođe milicije ubijeni u međusobnim sukobima.

Prema Prozorovim rečima, ovu kampanju vodi specijalna jedinica SBU, a njeni članovi prolaze obuku pod vođstvom instruktora iz Ujedinjenog Kraljevstva i drugih zemalja. Oni su specijalizovani za terorističke napade i gerilske akcije. Takođe se osvrnuo na tragediju MH-17 u istočnoj Ukrajini 2014. godine.

- To je moje lično mišljenje i ono se oslanja na određene informacije. Ukrajinska strana je saučesnik katastrofe obaranja malezijskog aviona na letu MH-17 – rekao je Prozorov.

On je posebno naglasio da su sadašnji zamenik šefa ukrajinskog predsedničkog osoblja Valeri Kondratiuk i šef Uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine, Vasili Burba, odgovorni za prikrivanje dokaza. Bivši oficir je rekao da je SBU u potpunosti pod kontrolom sadašnjeg predsednika Petra Porošenka i da se priprema za nameštanje glasova na predsedničkim izborima 31. marta.

- Želim da vam skrenem pažnju da je sistem elektronskog glasanja Vibori u potpunosti pod kontrolom odeljenja za kompjutersku i informacionu bezbednost SBU - rekao je Prozorov.

- U svakoj lokalnoj izbornoj komisiji biće predstavnici osoblja SBU, koji će štititi rezultate glasanja i listiće i pratiti ih do Centralne izborne komisije. SBU i njen šef Vasilij Gricak je struktura koju apsolutno kontroliše Porošenko - dodao je on.

Prozorov je istakao da je još jedan dokaz predstojeće prevare povećanje plata službenika SBU-ovog odeljenja za kompjutersku i informacionu bezbednost od februara 2019. godine. Reagujući na angažovanje stranih sila, on je rekao da članovi službe CIA često posećuju kancelarije SBU i posećuju zonu borbe u istočnoj Ukrajini. On je dodao da postoji više stranih instruktora (tj. plaćenika) koji su ubačeni u nacionalističke bataljone raspoređene u zoni borbe.

Fotografije koje dokazuju sve ove zločine Ukrajinaca možete pogledati OVDE.

Izraelska vojska kreće u napad na pojas Gaze. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sukobi u Donbasu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA