Najnovije

BRAZIL PRETI RUSIJI! Skandalozan zahtev upućen ruskoj vojsci!

Odgovarajući na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je izjavio da Rusija "treba da napusti Venecuelu", Moskva je naglasila da rusko vojno osoblje sprovodi bilateralne sporazume o odbrani u ovoj latinoameričkoj državi i da će tamo ostati sve dok obe strane smatraju to potrebnim.

Nikolas Maduro (Foto: Pravda)

Brazilski ministar spoljnih poslova izjavio je da bi ruska vojska trebala da napusti Venecuelu ukoliko su tamo da "podupiru" predsednika Nikolasa Madura. U intervjuu za Rojters, brazilski visoki diplomata Ernesto Arauižo rekao je da se nada da će Moskva priznati da će podrška Maduru "samo produbiti kolaps venecuelanske ekonomije i društva i da je jedini izlaz iz krize održavanje izbora pod privremenom vladom na čelu sa opozicionim liderom Huanom Gvaidom. "

Izjave brazilskog diplomate usledile su nakon zahteva američkog predsednika Donalda Trampa, koji je pozvao Rusiju da "napusti" Venecuelu. Osim toga, američki potpredsednik Majk Pens izjavio je da Vašington smatra dolazak ruskih vojnih aviona u Venecuelu  "nepoželjnom provokacijom".

NATO doneo ključnu odluku. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruske snage su stigle u Venecuelu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA