Najnovije

TERORIZAM U NOVOM SADU ILI NEŠTO DRUGO? Pronađena mina između broda i barže

Prema nepotvrđenim podacima mina je bila dugačka jedan metar, i imala je oko 50 kilograma eksploziva. Pošto je izvađena iz vode, na bezbednoj lokaciji se pristupilo njenom uništavanju.

Sidrena mina (Foto: Jutjub)

Rečna mina koja je pronađena u Dunavu u Novom Sadu uništena je juče u podne na kopnu uz sve potrebne mere bezbednosti, rečeno je za „Politiku” u birou za informisanje MUP-a Srbije. Na pitanja o vrsti, poreklu i lokaciji mine za sada nije dobijen zvaničan odgovor.

Prema nezvaničnim informacijama lista Politika , rečna plovna mina dugačka oko metra, imala je 50 kilograma eksploziva u sebi. Pronađena je u ponedeljak kod naselja Šangaj (Novi Sad), a nalazila se u reci, između broda-barže i betonskog pristana.

Na obalu je izvađena prekjuče u akciji Uprave za vanredne situacije MUP-a. Republike Srbije. Dan kasnije je preneta i položena u rupu u zemlji. Lokacija na kojoj je pronađena tri dana je bila pod nadzorom policije.

Lokalni mediji preneli su da je reč o rečnoj sidrenoj kontaktnoj mini R-1 starije serije, proizvedene između pedesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Ko podmeće eksploziv pred džamije u BiH, saznajte OVDE.

Izvor: Bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mine na dnu Crnog mora

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA