Najnovije

SAD HITNO ŠALJU "THAAD" RAKETNI SISTEM U IZRAEL! Iran sprema napad, Tel Aviv ubrzano jača odbranu! (FOTO/VIDEO)

Vojska Sjedinjenih Država je u Izrael poslala terminalnu bateriju protiv balističkih raketa (THAAD), javila je Evropska komanda američkih snaga (EUCOM).

Izraelske snage (Foto: Jutjub)

- Prema saopštenju sekretara odbrane, američka Evropska komanda je početkom marta u Izrael poslala THAAD sistem - navodi se u saopštenju.

Namera tog koraka je da se demonstrira stalna posvećenost Sjedinjenih Država sigurnosti Izraela, dodaje se u saopštenju. U okviru raspoređivanja, pripadnici američkih službi će raditi na različitim lokacijama u Izraelu kako bi pomogli lokalnim vojnim snagama da usklade postojeću strukturu vazdušne i raketne odbrane sa THAAD sistemom.

THAAD sistem, koji se smatra jednim od najnaprednijih u svetu, biće dodat postojećoj izraelskoj protivvazdušnoj odbrani. Ovo poslednje sada uključuje “Gvozdenu kupolu”, dizajniranu da obori rakete kratkog dometa i sistem “Strela”.

Portparol IDF-a, brigadni general. Ronen Manelis je naveo da će američka baterija protiv- balističkih raketa biti razmeštena na jugu zemlje i da će oko 200 američkih vojnika biti tamo.

Rusija napušta nuklearni sporazum sa Amerikom! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Raketni sistem THAAD stiže u Izrael

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA