Najnovije

VOJNI SINDIKAT SRBIJE: Hitno smeniti Aleksandra Vulina!

Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije traži hitan sastanak Vlade Srbije povodom nezakonite odluke Aleksandra Vulina da učestvuje na obuci rezervnog sastava Vojske Srbije, navodi se u saopštenju VSS.

Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane)

Sindikat je u saopštenju zatražio da se spreči „nipodaštavanje i bruka Vojske Srbije kroz najgrublje kršenje zakona i zloupotrebu položaja ministra i zloupotrebu vojske u političke svrhe“, dok je, kako je navedeno, Vlada dužna da smeni aktuelnog ministra odbrane.

U saopštenju je naglašeno da je „igranje ugledom“ Vojske opasan je presedan koji može imati direktne posledice po moral srpskih vojnika i čime se direktno podriva borbena gotovost zemlje.

„Vojnom sindikatu Srbije je odavno jasno da je vlasti potreban i ovakav „ministarski rijaliti“ kako bi se katastrofalno stanje u našoj vojsci sklonilo od očiju javnosti. A pažnja te iste javnosti preusmerila na „Putujući cirkus teatralnog Vulina“ koji se već duže vreme ogadio narodu, o čemu govore i sva istraživanja javnog mnjenja. Ali dati nekome Vojsku Srbije za teatar apsurda i lečenje adolescentskih kompleksa, nešto je što Srbija do sada nije videla i što će istoričari u bliskoj budućnosti vrlo teško objasniti. Sledeće što možemo očekivati je da Vulinovu vojnu obuku prenosi TV Pink i da utisak bude kompletan“, piše u saopštenju VSS.

Oni su od Inspektorata odbrane zahtevali da hitno izvrši vanredni inspekcijski nadzor u vojnoj zdravstvenoj ustanovi koja je vršila pregled ministra Vulina radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica pod kojima je taj pregled vršen. Tražili su i da se izvrši vanredni inspekcijski nadzor u jedinici Vojske Srbije u kojoj se Vulin obučava i da se izda nalog da se sa „tom nezakonitom aktivnošću odmah prestane“.

„Od Vlade Srbije tražimo da javnost obavesti o okolnostima i pravnom osnovu da Vulin prisustvuje obuci rezervnog sastava Vojske Srbije i da nas obavesti o tome ko će tih 15 dana vršiti dužnost ministra odbrane“, poručio je VSS i dodao da je smena ili ostavka Aleksandra Vulina „jedini logičan sled događaja“.

Pročitajte OVDE šta je to Vulin sve rekao o vojnom roku i sebi.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

"Novi pritisci na jedini reprezentativni sindikat u Vojsci Srbije"

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA