Najnovije

TRAMPE, SAD SI NA**BAO! Počela proširena istraga protiv američkog predsednika!

Počela je istraga o mogućoj opstrukciji pravde, korupciji i zloupotrebi, a poslati su i zahtevi za dokumenta osoba povezanih sa Trampom i njegovim saradnicima.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Ovo je izjavio danas predsedavajući Odbora za pravna pitanja Predstavničkog doma američkog Kongresa DŽeri Nadler i dodao da je taj odbor poslao zahteve za dokumenta na adrese 81 osobe povezane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i njegovim saradnicima.

Nadler je to uradio u okviru proširenja istrage ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. godine, prenosi AP i dodaje da je Nadler kazao da su dokumenta koja se traže i koja moraju biti poslata do 18. marta, način da "počne da se pravi javni zapisnik". 

- Tokom poslednjih nekoliko godina predsednik Tramp je izbegao odgovornost za svoje skoro svakodnevne napade na naša osnovna pravna, etička i ustavna pravila i norme. Istraživanje ovih pretnji vladavini prava je obaveza Kongresa i ključna funkcija Doma pravosuđa - rekao je Nadler. 

Istovremeno, tri odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa zatražila su od Bele kuće i Stejt departmenta informacije o privatnim razgovorima predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina. 

U pismu Beloj kući odbori za obaveštajna pitanja, za spoljne poslove i za nadzor zatražili su suštinu Trampovih i Putinovih razgovora uživo i putem telefona i informacije da li su ti razgovori imali bilo kakav uticaj na američku spoljnu politiku. 

Kako se navodi, oni pitaju i da li je Tramp pokušao da prikrije neki razgovor s Putinom i traže da se obave intervjui s prevodiocima koji su slušali razgovore dvojice lidera. 

Stejt department je saopštio da će sarađivati sa odborima.

Sanders: Sramotne i lažne optužbe

Portparolka Bele kuće Sara Sanders oštro je sinoć kritikovala demokrate, nazivajući parlamentarne istrage koje su pokrenuli protiv predsednika Donalda Trampa "sramotnim" i optužujući ih da od SAD žele da stvore "socijalističku zemlju". 

- Danas je predsednik odbora za pravosuđe Predstavničkog doma DŽeri Nadler otvorio sramotnu i već viđenu istragu o lažnim optužbama - rekla je Sanders. 

- Činjenica da zastrašuju američke građane je sramotna - dodala je. 

Kongresni odbor za pravosuđe koji vode demokrate poslao je 81 osobi, vladinim agencijama i drugim organizacijama zahtev za dostavu dokumenata u sklopu istrage o mogućoj Trampovoj zloupotrebi vlasti, prenosi HINA. 

Odbor koji kontrolišu demokrate zahteve je poslao članovima Trampove porodice, bivšim i sadašnjim zaposlenima, članovima republikanske kampanje i bivšim savetnicima u Beloj kući, kao i FBI-ju, osoblju Bele kuće i Vikiliksu. 

Među njima su predsednikovi sinovi Donald Tramp mlađi i Erik Tramp, Trampov zet i savetnik DŽered Kušner, finansijski direktor "Tramp organizacije" Alen Vajselberg, bivši ministar pravosuđa DŽef Sešns i nekadašnji savetnik u Beloj kući Don MekGan. 

- Demokrate maltretiraju predsednika kako bi skrenuli pažnju sa svog radikalnog programa - rekla je Sanders.

NJihov radikalni program, po njoj, uključuje između ostalog stvaranje socijalističke zemlje od SAD-a i promovisanje "novog zelenog dogovora" koji bi uništio radna mesta i doveo zemlju do bankrota. 

"Zeleni novi dogovor" program je demokrata za borbu protiv klimatskih promena. 

- Američki narod zaslužuje Kongres koji sarađuje s predsednikom kako bi se suočili s ozbiljnim pitanjima poput imigracije, zdravstva i infrastrukture - istakla je portparolka, dodajući da "demokrate više zanimaju jadne političke igre i zadovoljavanje radikalne i levičarske baze". 

- NJih ne zanima istina, njih zanima samo mesto predsednika - dodala je Sanders. 

Tramp je veliku parlamentarnu istragu nazvao podvalom koju su pokrenule demokrate, ali je ipak obećao da će sarađivati.

Iračka vojska razbila džihadiste u Anbaru. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pored toga što je predsednik SAD, Tramp je i veliki šoumen

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA