Najnovije

GDE SI POŠAO? Su-27 presreće američki avion na ruskoj granici! (VIDEO)

Ruski borbeni avion se približio američkom RC-135 na sigurnoj udaljenosti i vratio se u bazu nakon što su se američki izviđački avioni udaljili od nacionalnih granica Ruske Federacije.

Su-27 presreće... (Foto: Jutjub)

Rusko ministarstvo odbrane je objavilo snimak o načinu kontrole zvazdušnog prostora kada se otkrio objekt koji se preko neutralnih voda Baltičkog mora približavao ruskim granicama. Ruski borbeni avion Su-27 ga je presreo i identifikovao kao izviđački avion RC-135 iz Sjedinjenih Država.

Iz ruskog ministarstva odbrane su naveli da se Su-27, koji je deo sastava protivvazdušne odbrane, približio američkom avion na sigurnoj udaljenosti, a RC-135 se nakon presretanja udaljio od ruske granice. Nakon toga se borbeni avion Su-27 vratio na aerodrom s kog je poleteo.

U poslednje vreme u blizini ruskih granica su se značajno povećale aktivnosti izviđačkih aviona i bespilotnih letelica stranog porekla. Krajem januara je ruska vojska na Baltičkom moru presrela američki izviđački zrakoplov P-8A Posejdon.

Ruski borbeni zavion Su-27 je 19. februara poleteo kako bi presreo izviđački avion švedskih vazduhoplovnih snaga koji se približavao ruskoj granici istim morem. Kada se švedski avion udaljio od ruske granice, ruski se vratio u svoju bazu.

Pročitajte OVDE ko je poludeo zbog Rusa.

Izvor: logicno. com/Nermin N.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA