Najnovije

LAZANSKI: Neka sada Brisel i Vašington vide šta će sa ovim monstrumom što su stvorili u Prištini!

Srbija na prištinski ultimatum nikada neće pristati a sada je na Briselu i Vašingtonu da vide kako da nateraju Prištinu da povuče svoje poteze, rekao je za RTS vojno-politički komentator "Politike" Miroslav Lazanski.

Miroslav Lazanski (Foto: Jutjub)

Izjava Bedžeta Pacolija da očekuje da Priština već naredne nedelje povuče takse išla je u susret dolasku američkog diplomate kako bi amortizovale pritisak i ublažile poruku koju im donosi, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a Miroslav Lazanski.

- Celi nastup Hejlija pokazuje tu vrstu njihovog farisejstva da oni ukinu takse a da Srbija ne provocira. Ko provocira? Mi treba da pokažemo strpljenje a u međuvremenu imate međupoteze Prištine kao najava formiranja kosovske vojska - kaže Lazanski.

- Na taj način ponovo pokušavaju da nas svrstavaju u istu sintagmu "obe strane" - dodaje on. 

Srbija na ultimatum, kako je predsednik Vučić nazvao prištinsku platformu, nikada neće pristati, smatra Lazanski.

- Onaj ko je pisao tu platformu morao je da bude svetan da Srbija na to ne može da pristane i da je time dijalog zakucan - rekao je vojno-politički komentator "Politike". 

Priština nas očito testira ali Vučić je rekao koja je crvena linija i da Srbija neće dozvoliti proterivanje Srba. Ako neko hoće da krene u takav avnturističi pokušaj pa neka proba ali Priština neće preduzeti nijedan takav korak bez podrške SAD.

Kada je reč o reakciji i potezima međunarodne zajednice, Lazanski kaže da je predsednik Srbije imao vrlo oštre izjave i direktno prozvao Brisel nazvavši ih prevarantima i lažovima.

- Ako oni nemaju komentar na prištinsku platformu, onda je to najbolji komentar na naše shvatanje njihove uloge. Mi možemo da kažemo da su svi Briselski dogovori ništavni pa da sve vratimo na početno stanje. Mi ionako do sada ništa ne dobijamo - smatra Lazanski.

Prema mišljenju vojno-političkog komentatora Politike teško je zamisliti da SAD ne može da natera Prištinu da povuče takse a može, recimo, Japan da devalvira jen.

- Politički aparat SAD je ostao isti još iz vremena Klintona. Neće tu biti nikakvog rata ali mi moramo podvići crtu i videti gde smo i šta smo. Nema dijaloga dok god Priština ne povuče ovakve poteze. Sada je loptica u njihovom dvorištu pa neka sada u Briselu i Vašingtonu vide šta će sa ovim monstrumom što su ga stvorili u Prištini - zaključio je za RTS Miroslav Lazanski.

Pročitajte OVDE zašto su Tači i Haradinaj zanemeli i ko im je rekao da će platiti.

Izvor: novosti. online

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski: Šta se krije iza misterioznog ubistva Stjepana Đurekovića.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA