Najnovije

VRAĆAJU SE U BOSNU DA USPOSTAVE KALIFAT?! Dvojica okorelih džihadista ID stižu u BiH!

Dvojica državljana Bosne i Hercegovine, koji su se u redovima Islamske države (IS) borili u Siriji, trebalo bi da do kraja marta budu vraćena u BiH, izjavio je danas ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

DŽihadisti u Siriji (Foto: Jutjub)

Kako je Mektić rekao za “Klix. ba”, reč je o Ibri Ćufuroviću iz Donje Slapnice, kod Velike Kladuše, i Abdulahu Arminu Čurtu, koji je pretio poglavarima Islamske zajednice u BiH.

Obojica se nalaze u kampu Roj u Siriji, gde su završili kao kurdski zarobljenici i pod nadzorom su SAD. Za njima su raspisane međunarodne poternice. 

Prema rečima ministra Mektića, proces utvrđivanja identiteta je završen, a po preuzimanju biće predati Sudu i Tužilaštvu BiH. NJih dvojica se terete za terorizam i ilegalno priključivanje ekstremističkim grupama. 

Dok o Čurtu nema mnogo informacija, za Ćufurovića se zna da je u Siriju otišao 2013. godine, nakon što je postao punoletan. 

Ranije je, kako navodi “Klix. ba”, čuvao ovce kod Bilala Bosnića, koji je osuđen na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam. Sumnja se da ga je on radikalizovao i pomogao mu da ode u Siriju. Tamo se oženio i dobio dvoje dece. Pretpostavlja se da u Siriji ima još državljana BiH koji su se borili za ID.

Na crvenoj Interpolovoj poternici se, osim Ćufurovića nalazi još 11 muškaraca iz BiH koji se terete za terorizam. Prema dostupnim, ali nepotvrđenim informacijama, u Siriju i Irak je iz BiH otišlo 240 osoba i oko 80 dece.

Novi ustaški grafit u Hrvatskoj. Osveta za Madrid i Antu Pavelića. Pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DŽihadista Islamske države Jasmin Keserović preti Amerikancima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA