Najnovije

TAJNA RUSKOG BERMUDSKOG TROUGLA: Pojačava se treći magnetni pol Zemlje! Ovde nema ni istoka ni zapada, ni severa ni juga!(VIDEO)

Anomalija na Zemlji ima svuda, a u Rusiji postoji mesto koje se zove Kurska magnetna anomalija. Ako iz nekog razloga odlučite da ga posetite, budite oprezni jer se tamo lako možete izgubiti.

Kurska magnetna anomalija (Foto: Jutjub)

Naziv Kurske magnetne anomalije vezan je za neobično ponašanje magnetne igle kompasa blizu Kurska (530 km jugozapadno od Moskve). Instrumenti koji rade na principu magneta ovde „brkaju“ jug sa istokom i sever sa zapadom.

Kurska magnetna anomalija (KMA) ili kako ga još zovu ruski Bermudski trougao je priznat je kao najveća magnetna anomalija na svetu, a njena čudna svojstva su godinama zbunjivala naučnike. 

Magnetna anomalija je promena magnitude Zemljinog magnetnog polja usled varijacija u hemiji ili magnetizmu stena. To znači da je u kori izuzetno velika količina metala, a to sa druge strane može nadjačati ostatak masivnog magnetnog polja Zemlje!

Smeštena između Kurska, Belgoroda i Orelske oblasti na jugozapadu Rusije i blizu ukrajinske granice, Kurska anomalija je otkrivena 1773. godine, od strane ruskog astronoma Petra Inohodčeva, ali nije istraživana sve do 1874. godine, kada su naučnici sproveli prvi geomagnetni pregled European Russia. Tada niko nije mogao da shvati prirodu te anomalije.

Godine 1883., N. D. Pilčikov, docent na Univerzitetu u Harkovu, konačno je otkrio istinu o Kurskoj anomaliji.

Nakon što je izveo desetine opservacija, mogao je anomaliji pripisati prisustvo ruda gvožđa. Kurska anomalija je ogromno područje! Ona je veća od zemalja kao što su Grčka, Severna Koreja, Bugarska ili Kuba. 

Naučnici su otkrili da Kurska anomalija doprinosi sa više od 30 milijardi tona rude gvožđa raspoređenih na skoro 50.000 kvadratnih milja. Istraživači procenjuju da ona čini čak 50 posto svih rezervi Zemljine rude gvožđa!

Rudarske kompanije redovno dobijaju velike količine plemenitih metala iz ove gigantske jame. Zbog svojih izuzetnih svojstava, ovaj jedinstveni geološki fenomen dobio je nadimak „Treći magnetni pol Zemlje“.

Pročitajte OVDE predviđanja baba Vange za ovu godinu.

Izvor: Kurir/rs.rbth.com

Bonus video

U Crnoj Gori uvedeno vanredno stanje! - Velimir Eraković 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA