Najnovije

UHAPŠEN PREDSTAVNIK DNR U FRANCUSKOJ! Oteli mu novac i bacili ga u ćeliju

Šef predstavništva Donjeckske narodne republike u Marseju, Iber Fajar, uhapšen je u Francuskoj uoči otvaranja drugog predstavništva DNR-a u zemlji, izjavio je za RIA Novosti izvor upoznat sa situacijom.

DNR (Foto: RIA Novosti)

„Hubert ima decu kojima je potrebna pomoć. Pre nekog vremena izgubio je posao i bio je u pomalo skučenim finansijskim uslovima. Za to vreme, upoznao je jednu ženu, Ukrajinku. Ne mogu da kažem kakav je bio njihov odnos, nisam bio tamo. Međutim, krajnji zaključak je da je ona ponudila da mu pozajmi određenu svotu novca “, kaže izvor agencije.

Prema njegovim rečima, ujutro nakon što je novac donesen u kuću Fajara, stigla je policija.

„Zaplenili su novac i pritvorili ga zbog optužbe za svodništvo. Trenutno je zatvoren u jednoj od komuna u Eks an Provansu“, dodao je izvor.

Sada Fajarov mobilni telefon nije dostupan, telefonska sekretarica je uključena.

Prema pisanju RIA Novosti, Fajar je planirao da prisustvuje petom Međunarodnom ekonomskom forumu na Jalti (Krim), koji će se održati od 18. do 20. aprila. On se takođe pripremao za otvaranje još jednog predstvništva DNR u Francuskoj, koji je trebalo da se održi krajem aprila.

Predstavništvo DNR zvanično je otvoreno u gradu Marseju na jugu zemlje 25. septembra 2017. godine. Francusko ministarstvo spoljnih poslova izjavilo je da je predstavništvo registrovano u zemlji kao udruženje i da nema diplomatski status i odgovarajući imunitet. Nakon toga, u Francuskoj je održano nekoliko sudskih ročišta u vezi sa zatvaranjem predstavništva, međutim, sud grada Eks an Provansa odbio je da ispuni ovaj zahtev. Predstavništvo je nastavilo da funkcioniše.

Kako EU od Rusije očekuje kapitulaciju, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Otvaranje predstavništva DNR u Francuskoj

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA