Najnovije

ZNAJU ŠTA VALJA: Indija kupuje nove ruske tenkove T-90 usred sukoba sa Pakistanom!

Indijska vlada donela je odluku o kupovini dodatne serije tenkova T-90 za svoje oružane snage. Rusija je spremna da produži odgovarajuću dozvolu, izjavila je za TASS savezna služba za vojno-tehničku saradnju.

T 90 (Foto: Ria)

"Rusija je spremna da produži licencu za proizvodnju tenkova T-90 u Indiji u vezi sa odlukom indijske vlade danabavi više tenkova za svoje oružane snage", saopštila je savezna služba.

Rusija će nastaviti da pruža pomoć partnerima u Indiji "u daljoj proizvodnji pomenutih oklopnih vozila".

Anonimni izvore su rekli da je indijski Komitet za sigurnost u vladi odobrio odluku o kupovini serije od 464 T-90MS ruske proizvodnje.

Prvi ugovor za prodaju tenkova T-90 Indiji potpisan je 2001. godine. Korporacija Uralvagonzavod trebalo je da obezbedi 124 gotova vozila i još 186 montažnih kompleta za indijsko ministarstvo odbrane.

U 2004, Rusija i Indija su zaključile ugovor za licenciranu proizvodnju od hiljadu tenkova T-90. Tri godine kasnije potpisali su sporazum o isporuci još 124 gotovih vozila i još 223 montažna kompleta.

U 2017. godini, Indija je pristala da produži dozvolu za proizvodnju. Zamenik šefa ruske federalne službe za vojno-tehničku saradnju, Vladimir Drožov, izjavio je za TASS da je Rusija spremna da "ispuni svaki zahtev indijskih partnera u vezi proizvodnje ili snabdevanja tenkovima T-90S".

Posade dva vojna broda Crnomorske flote testirale su mogućnosti rakete P-270 Moskit. Pročitajte OVDE sve o tome pogledajte video.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA