Najnovije

ŠEŠELJEV GOVOR UZDRMAO SAVET EVROPE: Rusija je najveća, Krim je ruski! (VIDEO)

Potpredsednik SRS Aleksandar Šešelj govorio je juče u Savetu Evrope o rezoluciji koja daje mogućnost da se Rusija vrati u tu instituciju u punom kapacitetu.

Aleksandar Šešelj (Foto: Jutjub)

- U holu ove zgrade nalazi se kopija jednog od najvažnijih pravnih dokumenata u istoriji. Magna carta libertatum, koja je ograničila vlast kralja nad narodom i uvela poznati pravni princip - nema oporezivanja bez predstavljanja. A ovde se evo već pet godina taj princip narušava. Od Rusije se traži novac za kontribuciju, a ne dozvoljava se pravo glasa. Jesmo li zaboravili Magna kartu? Ili hoćemo da se vratimo u XIII vek? Ako je Savet Evrope sveevropska organizacija, u njoj mora biti i Rusija - počeo je Šešelj.

Aleksandar Šešelj je podsetio da se problemi moraju rešavati dijalogom. 

- Mi pričamo o tome samo kada je na pomolu finansijska kriza. Ako problemi postoje, moraju da se rešavaju dijalogom, kao što se rešavaju u drugim međunarodnim organizacijama. Savet Evrope i Parlamentarna skupština moraju da pronađu mehanizam za rešavanje takvih problema za ubuduće - izjavio je potpredsednik SRS. 

On je zaključio da je Savet Evrope dužan da poštuje teritorijalni integritet Ruske federacije, uključujući i Krim.

- I Savet Evrope je dužan da poštuje teritorijalni integritet Ruske federacije, uključujući i Krim i Sevastopolj. Rusija je najveća zemlja na svetu. Rusija je oslobodila Evropu od fašizma, deluje da je Savet Evrope zaboravio tu činjenicu. U Rusiji živi 150 miliona stanovnika. Izvan ruskih granica živi više od 17 miliona Rusa. I Evropa nije Evropa bez Rusije - rekao je Šešelj, dok su ga poslanici iz EU bledo i bez reči gledali. 

Miroslav Lazanski novi ambasador Srbije u Rusiji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA