Najnovije

NEMAČKI NOVINAR U STRAHU OD PUTINOVOG ORUŽJA: Ovaj sistem PVO je pravi košmar za NATO! (VIDEO)

Nemački novinar Gernot Kramper je u članku za magazin Štern napisao da su ruski protivvazdušni raketnisistemi S-400 Trijumf "bestseler", među najmoćnijim sistemima PVO u svetu i da predstavljaju "košmar" za NATO.

S 400 (Foto: Ria)

Autor članka navodi da odlične karakteristike S-400 u otkrivanju ciljeva i dometu predstavljaju opasnost za nevidljive avione. Tačne karakteristike kompleksa su nepoznate zapadnim zemljama, ukazuje autor članka.

"Prisustvo samo jednog ruskog diviziona u Siriji je dovelo do toga da zapadni lovci više ne mogu da kontrolišu vazdušni prostor te zemlje, dok je svaki borbeni let postao nepredvidiv", navodi novinar.

"S-400 se smatra naprednijim od sistema 'Patriot', a dva puta je jeftiniji", istakao je Kramper i dodao da je kupovina ruskih protivvazdušnih raketnih kompleksa ispala pogodnija za Tursku od nabavke američkih sistema.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da isporuke protivvazdušnog raketnog sistema S-400 mogu početi do jula 2019. godine, a šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu je upozorio da Ankara i Moskva mogu da zaključe još jedan ugovor o isporukama S-400, ako SAD odbiju da isporuče Turskoj sisteme "Patriot".

Pročitajte OVDE sve o paklu Libije, pogledajte video.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA