Najnovije

PUTIN NAREDIO! RUSKA ARMIJA KRENULA U AKCIJU! Neće NATO da vršlja tako lako u Crnom moru! (VIDEO)

Ruski avioni za rano upozoravanje i kontrolu A-50, raketni sistemi S-400, kao i obalni odbrambeni raketni sistemi "Bal" i "Bastion", učestvuju u vežbama na Crnom moru koje se održavaju usred NATO vežbi "Morski štit 2019", objavilo je rusko Ministarstvo odbrane na svom zvaničnom sajtu.

Ruski suhoj u naletu (Foto: Jutjub)

- Da bi se osiguralo ispunjenje obuke i borbenih misija avijacije i snaga flote južnog vojnog okruga, avioni za rano upozoravanje i kontrolu A-50 bili su u području Crnog mora. Oni su bili na misiji oko crnogorskog mora više od 5 sati i ciljali su Su-27SM i Su-30 kao i nadzvučne i stratosferske ciljeve više od 20 puta - ukazalo je Ministarstvo odbrane.

Prema podacima ministarstva, na vežbama na Crnom moru učestvuje više od 50 aviona i helikoptera, kao i raketni sistem S-400 Trijumf, bataljon obalnog odbrambenog sistema “Bal” i “Bastion”.

- Planirane vežbe se odvijaju u pozadini zajedničkih vežbi kombinovanih vojnih i mornaričkih snaga NATO-a nazvanih “Morski štit 2019”, koje su odigrale svoju ulogu savršene konfiguracije za rusku Crnomorsku flotu da obavi borbene zadatke u realnom okruženju – kažu u Ministarstvu.

Ranije je agencija za odbranu izvestila da su strateški bombarderi Tu-160 održali trening preko Crnog mora zajedno sa Su-27SM koji su poleteli sa Krima.

Vežbe NATO “Morski štit 2019” održale su se u crnomorskom regionu od 9. do 13. aprila i uključile su brodove i avione iz SAD, Bugarske, Grčke, Kanade, Holandije, Rumunije i Turske zajedno sa gruzijskim i ukrajinskim vojnim predstavnicima.

Američka vojska izvela dve operacije u Siriji. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruska vojska podigla avione, protivvazdušnu odbranu i flotu na noge

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA