Najnovije

BORCI KALIFATA ID ZBIJAJU SE U REDOVE: Spremaju megaofanzivu na 5 velikih sirijskih gradova!

Islamska država pregrupiše se u Siriji kako bi sprovela nove ofanzive protiv vladinih snaga i Sirijskih demokratskih snaga (SDF), javio je vojni izvor iz Damaska.

Islamska država (Foto: Jutjub)

Prema izvoru, sirijska vojska veruje da Islamska država planira da pokrene veliku ofanzivu u nekoliko područja, uključujući istočni deo Homsa, Al-Majadin (Deir ez Zor) i Raku.

On je rekao da su ćelije spavači ID pojačale napade na SAA i Sirijske demokratske snage, sa primarnom koncentracijom na Raku, Al-Šadadi, Palmiru, Al-Majadin i Al-Suknu.

Izvor je dodao da teroristička grupa prikuplja oružje tokom svojih noćnih prepada i da može pokrenuti veliku operaciju u narednim sedmicama.

Vojnici SAA bili su žrtve nekoliko zaseda Islamske države u centralnoj Siriji, uprkos tome što su poslali pojačanja na frontove Palmire i Al-Majadina. Konkretno, Islamska država sprovodi napade noću, što im daje dovoljno vremena da pobegnu u pustinju.

U gradu Raka, teroristička grupa se takođe oslonila na zasede da bi pustošila u nekoliko područja, što je navelo Sirijske demokratske snage da pojačaju svoju prisutnost.

Iako teroristička grupa kontroliše manji deo teritorije u Siriji, oni poseduju dovoljno boraca da zauzmu gradove i iskoriste trenutne bitke između zaraćenih strana u ovom sukobu.

Ukoliko Turska pokrene ofanzivu istočno od reke Eufrat, to će prisiliti SDF da prerasporedi svoje trupe u severnoj Siriji kako bi se nosili sa pretnjom koja se pojavila na granici. To bi verovatno otvorilo put za oživljavanje Islamske države u dolini Eufrata, posebno u područjima koja su pod kontrolom SDF.

Izgorela pariska svetinja. Pogledajte OVDE nove snimke katedrale Notr Dam.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Podsetimo se kako je izgledala bitka za Mosul

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA