Najnovije

JUTJUB SKANDAL ZBOG NOTR DAMA: Rasplamsale se teorije zavere (VIDEO)

Dok je uživo prenosio kako vatra guta Notr Dam u Parizu, Jutjub gledaocima preporučivao bizarne stvari.

Požar u Notr Damu (Foto: Jutjub)

Kako bi se borio protiv lažnih vesti i senzacionalizma, ali i teorija zavere, Jutjub je počeo gledaocima određene vrste sadržaja da preporučuje sadržaj, koji je sličan tom koji se prati, kao i da upućuje na događaje koji su se zaista desili, odvajajući ih tako od sličnih događaja, koji su lažni.

Ipak, da kontekstualni algoritmi, koji spajaju sadržaj i daju preporuke gledaocima, imaju još puno toga da nauče i povežu pokazuje skandal, koji je Jutjub napravio tokom prenosa zapaljenog Notr Dama uživo preko svojih stranica.

Ta mreža je širom sveta uključila prenos uživo nemilog događaja u Parizu i tokom njegovog emitovanja u donjem delu ekrana uživo prikazivala činjenice o vazdušnom napadu, koji se dogodio u SAD 11. septembra 2001. godine.

Umesto da pruži dodatne informacije o Notr Dam katastrofi, citirajući Vikipediju i Britaniku kao izvore sa kojima sarađuje, Jutjub algoritam je izabrao potpuno pogrešan događaj i na potpuno pogrešan način ga povezao sa požarom u Parizu.

Napad na "bliznakinje" i katastrofa, koja je zadesila Notr Dam nemaju baš nikakve veze i to je naljutilo i jednu i drugu stranu.

Požar u Parizu nema veze sa terorizmom, nije unapred planiran napad, nije čak ni kriminalno delo (makar ne još uvek), niko nije stradao i predstavlja pravu kulturnu i istorijsku tragediju, dok je napad u NJujorku tragedija velikih razmera i sušta suprotnost svemu što se dešava u Parizu.

Jutjub je preporuku o napadu na "bliznakinje" pustio na većinu prenosa uživo iz Pariza i na taj način naljutio brojne korisnike, koji su kritikovali video mrežu. Ipak, Jutjub još uvek nije rekao šta se tačno desilo niti se izvinio zbog propusta.

Kako su francuske vlasti u Notr Damu pljunule na srpske žrtve, pogledajte OVDE.

Izvor: Mondo/TODAY

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA