Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Borac DNR-a naleteo na minu koja mu je raznela potkolenicu!

Borac DNR naleteo na protivpešadijsku minu koju su postavili ukrajinski diverzanti. Sudeći po video-snimku vojnik sa nadimkom “Grin” je zadobio teške povrede donjih ekstremiteta.

Borac DNR-a nagazio na minu (Foto: Jutjub)

Na video materijalu vidi se akcija izviđanja na neposednutim delovima fronta, na lokaciji koja nije objavljena. Naime, borac DNR sa nadimkom “Grin”, je sa svojom grupom učestvovao u redovnim aktivnostima na sektoru fronta koji je veoma rizičan. On je pažljivo razgledao pojas fronta koji je obrastao drvećem, gde je prethodne noći primećena aktivnost neprijatelja koji se ovuda motao. Ispostavilo se da su to bili ukrajinski diverzanti koji su pre svog povlačenja minirali pomenuti sektor.

Iako je pažljivo osmatrao teren po kome se kreće, vođa ove grupe (borac DNR “Grin”) je naleteo na skrivenu protivpešadijsku minu. Na snimku se vidi snažna eksplozija i bolni krici nesretnog borca, koji je po svemu sudeći ostao bez desne potkolenice.

Borac koji se nalazio neposredno iza njega, je pretrpeo sitne povrede koje su rezultat udarnog talasa. Ostatak grupe je prihvatio ranjenog saborca i pod zaštitom vatre ga izvukli na bezbednu poziciju. Tom prilikom su morali da savladaju rastojanje od oko 1500 metara, gde su rizikovali da postanu lak plen ukrajinskih snajperista. U ovom momentu se ne zna kakav je status ranjenog borca.

Pogledajte OVDE novo moćno Putinovo oružje.

Izvor: bog-rata. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pet godina od osnivanja DNR-a

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA