Najnovije

ČUVAR IRANSKOG NEBA! Teheran proizveo moćni lovački avion zbog kog Ameri nikada neće smeti da napadnu! (VIDEO)

Iranska vojska predstavila je novi lovački borbeni avion "Kovsar" domaće proizvodnje tokom aeromitinga u Teheranu. Prema agenciji Islamske republike Iran (IRNA), novi avioni "Kovsar" leteli su pored aviona F-5, MiG-29 i Saekeh aviona u zajedničkom vojnom performansu. U svemu je učestvovao i "Boing 747 supertanker".

Iranski lovački ratni avion "Kovsar" (Foto: Jutjub)

Aeromiting je organizovan dva dana pre Dana vojske u Iranu, kada će biti pokazana vojna moć Islamske Republike Iran. Na Dan vojske biće predstavljeni samo borbeni avioni domaće proizvodnje, javlja IRNA, pozivajući se na komandante vojske.

Borbeni avion “Kovsar” prvi put je predstavljen javnosti prošlog leta a masovna proizvodnja je započeta sredinom jeseni. “Kovsar” je treći iranski lovac nakon “Azarakša” i “Saekeha”. “Kovsar” je opremljen za borbene sposobnosti pilota, poseduje dobru avioniku i napredne kontrole požara Četvrte generacije, kao i mehaničke i hidraulične sisteme i motore.

Lovac je opremljen naprednom integrisanom arhitekturom i avionikom za kontrolu vatre, digitalnom mrežom podataka Četvrte generacije, višenamenskom digitalnom tehnologijom prikaza, kompjuterizovanim balističkim proračunima naoružanja i HUD sistemom za povećanje tačnosti napada oružjem i municijom, napredni multi-cilj radar za kontrolu požara koji poboljšava otkrivanje ciljeva i pretnji, preciznu radio i navigacijsku nezavisnost i sistem pametnog mapiranja.

Avion će se proizvoditi u formi jednosednog i dvosednog aviona, a dvosedni će se koristiti za obuku pilota.

Zbog ovog oružja iranska vojska je peta vojna sila na svetu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čuvar iranskog neba – Kovsar

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA