Najnovije

DVOSTRUKI ARŠINI ZA SRPSKI NAROD: Da li Francuzi moraju da nas razumeju

Nažalost, moram primetiti da je međunarodna javnost bila nema na masovna razaranja srpskih pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji koje su bile građene gotovo u isto vreme kada i pariski Notr-Dam.

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Piše: Miša Vacić, predsednik Srpske desnice

Izgradnja simbola hrišćanskog Pariza i zapadne gotske arhitekture započela je sredinom 12. veka a crkva posvećena Bogorodici završena je u potpunosti 200 godina kasnije. Za nas Srbe pariski Notr-Dam je postao čuven po predanju da su se njegova zvona oglašavala sedam dana u čast pobede naše vojske na Kosovu polju protiv azijatskih turskih zavojevača 1389. godine. Velika kulturno-istorijska vrednost koja je izgubljena u višesatnoj vatrenoj stihiji u Parizu prema rečima tamošnjih zvaničnika biće nadoknađena brzom reakcijom i  značajnim ulaganjima francuske države, bogatih pojedinaca, moćnih kompanija i velikog broja katoličkih vernika širom sveta.

Nažalost, moram primetiti da je međunarodna javnost bila nema na masovna razaranja srpskih pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji koje su bile građene gotovo u isto vreme kada i pariski Notr-Dam. Stotine srednjovekovnih manastira i hramova SPC spaljeno je do temelja od strane albanskih terorističkih bandi od juna 1999.godine do martovskog pogroma 2004.godine iako su bili od zaštitom međunarodnih mirovnih snaga pod mandatom UN. Požar koji je zahvatio pariski srednjovekovni biser bio je greška na instalacijama prilikom rekonstrutivnih radova na Notr-Damu dok je zatiranje naše verske i kulturne zaostavštine plansko nedelo anticivilizacijskih albanskih terorističkih elemenata podržanih direktno od vojnih snaga zapadnih država među kojima se nažalost nalazio i francuski kontingent. Podsećam javnost da je većina francuskih i ostalih vodećih medija na Zapadu sramotno prećutala ili negirala sistematski kulturocid nad srpskim srednjovekovnim nasleđem na  Kosovu i Metohiji. Trenutna informativna preokupacija povodom delimičnog i nenamernog uništenja katedrale Notr-Dam dovodi u suprotnost status slobode i nezavisnost evropskog novinarstva i većine svetskih medija.

Dvostruki aršini koji su primenjeni prema srpskom narodu samo su dokaz da olako poigravanje sa svetinjama bilo koje verske zajednice ima efekat bumeranga.Nedela koja je Zapad dozvolio nad medijski satanizovanom srpskom narodu sada polako izlaze na videlo kada se slične stvari dogode u demokratskim zemljama koje su podržale divljaštvo i varvarizam nad nezaštićenim verskim objektima od ogromnog značaja za srpski narod i njegovo sveukupno versko i evropsko kulturno nasleđe. Ne radujući se tuđoj nesreći, u najboljoj političkoj volji pitam relevantne političke i medijske subjekte civilizovane Evrope ko je propisao standarde o važnosti Notr-Dama i nevažnosti Deviča, Svetih Arhangela ili Visokih Dečana i Gračanice? Ako postoji kulturna nacija u svetu to je upravo aktuelna Francuska.

Nakon teškog oštećenja ponosa Pariza mi u Srbiji očekujemo bolje razumevanje francuske politike za današnje stanje srpskog naroda i hrišćanskih svetinja na Kosmetu koje su nam značajne koliko i Francuzima Notr-Dam. Ubeđen sam da za objektivnu analizu situacije, promenu političkog kursa i ispravljanje nepravde nad Srbijom nikada nije kasno!

Pogledajte OVDE koji Srbin je hakovao Pentagon!

Izvor: Nacionalist

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA