Najnovije

NAPADNUTA DREVNA PALMIRA U SIRIJI: Jeziv prizor, tela sirijskih vojnika razbacana na sve strane!

Treći put u poslednje dve nedelje Islamska država je izvršila smrtonosnu zasedu protiv Sirijske arapske vojske (SAA) u istočnoj Siriji.

Sirijska vojska u borbama kod Palmire (Foto: Jutjub)

Prema vojnom izvoru, u blizini drevnog grada Palmire (Tadmur), Islamska država je napala iz zasede jedinicu sirijske vojske u malom gradu Al-Kavm, koji se nalazi severno od Al-Sukne. Izvor je rekao da je sirijska vojska pretrpela više od deset žrtava kao rezultat zasede Islamske države.

Tokom napada, ID je uspeo da otme 2 vozila i veliku količinu oružja pre nego što su se povukli nazad ka Sirijskoj pustinji. Islamska država je nedavno povećala svoju aktivnost u istočnom delu Sirije, koristeći svoje ćelije spavače kako bi napadala i Sirijsku arapsku vojsku (SAA) i Sirijske demokratske snage (SDF).

Kao odgovor na ove zasede, Sirijska arapska vojska poslala je pojačanje na iračku granicu u pokušaju da osigura međunarodni autoput koji prolazi kroz gradove Al Bukamal i Al-Kaim (irački grad).

Izvor Sirijske arapske vojske (SAA) u Damasku izjavio je da oni rade sa iračkim vlastima na ponovnom otvaranju međunarodnog autoputa pre kraja meseca.

Rat u Siriji se bliži kraju, a borba za ekonomiju tek predstoji. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Građanski rat u Siriji, od početka 2011. godine do danas

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA