Najnovije

Ovaj Srbin je hakovao Pentagon! (FOTO)

Neven Đenadija, politikolog iz Republike Srpske, hakovao je server starog sajta ministarstva odbrane SAD i skinuo više od 400 ekskluzivnih fotografija koje je NATO napravio tokom 78 dana bombardovanja Jugoslavije 1999, od kojih je američki državni vrh neke koristio i kako bi u medijima opravdao agresiju nazvanu "Milosrdni anđeo".

Ovaj Srbin je hakovao Pentagon (Foto: pixabay/ Pravda)

Đenadija je objasnio da se u albumu koju je objavio na Fejsbuk profilu nalazi oko 440 fotografija, koje je za nekoliko dana skinuo sa bekap servera starog sajta ministarstva odbrane SAD.

- Trenutno je u procesu prelazak sa starog na novi sajt i verujem da će stari uskoro biti nedostupan. Sve fotografije su se nalazile na jednom mestu i izuzetno su visoke rezolucije. Ovu bazu fotografija sam sačuvao i postavio kako jednoga dana ne bi nestale sa američkih servera i sajtova - naveo je Đenadija.

Što se tiče vremenskog perioda, fotografije započinju s prvim danima bombardovanja, pa sve do ulaska NATO trupa na Kosovo i Metohiju i povlačenja srpske vojske. Fotografije su sa originalnim opisima na engleskom jeziku, kao i autentičnim imenima nekih pojedinaca na fotografijama i samih fotografa.

U ovoj zbirci mogu se videti ekskluzivne fotografije tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona, generala Veslija Klarka, proslave 50-godišnjice osnivanja NATO saveza, ulaska američkih trupa na Kosovo i razgovora sa predstavnicima ruske vojske.

Neven Đenadija je rođen 1988. u Prijedoru, a živi u Kostajnici u Republici Srpskoj. Završio je Fakultet političkih nauka. Ima blog na kom piše o političkim i geostrateškim temama. Autor je platforme za razvoj omladinske i digitalne diplomatije Republike Srpske i Kosova i Metohije i jedan od osnivača najveće srpske digitalne studentske grupe "Studenti za istinu".

Predstavnici naše vojske, na sreću, saznali su za taj monstruozni plan i upozorili institut da bi 30. aprila 1999. mogao da bude bombardovan Reaktor RA.

Nakon upozorenja, iz instituta je hitno poslata depeša Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju u Beču, kojoj su predočene stravične posledice u slučaju da NATO avioni ispuste bombe na Vinču. Naime, od eksplozije u kojoj bi bila oslobođena velika količina radioaktivnog materijala došlo bi do katastrofe ne samo u Beogradu nego i u regionu. Na sreću, preovladao je zdrav razum i do bombardovanja Vinče nije došlo.

Inače, Vojska Jugoslavije rasporedila je tokom bombardovanja NATO bataljon ABHO na brdu kilometar udaljenom od Instituta Vinča.

Spekulacije o razlozima zašto je Alijansa htela da raketira Vinču i dalje su tajna. Da podsetimo, institut u Vinči bio je jezgro nuklearnog programa, koji je u bivšoj Jugoslaviji forsirao Josip Broz Tito. Zapadni moćnici su jedno vreme smatrali da se u Vinči pravi atomska bomba.

Planirali da sravne Beograd sa zemljom

NATO hteo da bombarduje Institut Vinča 30. aprila 1999, ali su srpske službe za to saznale i hitno obavestile Međunarodnu agenciju za atomsku energiju u Beču o posledicama koje bi bile katastrofalne za čitav region.

Do koje mere su NATO agresori bili rešeni da unište Srbiju, svedoči i plan da se bombarduje nuklearni institut u Vinči. Alijansa je iz satelita snimila postrojenja Reaktor RA, Reaktor RB, laboratorije za tzv. vruću hemiju i proizvodnju radioizotopa, kao i akceleratorsku instalaciju "Tesla".

Kakvo je strašno upozorenje Šešelj poslao Srbima pogledajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA