Najnovije

ĐILAS OSNOVAO STRANKU SLOBODE I PRAVDE: Ovo su njeni osnovni ciljevi (VIDEO)

Sloboda i pravda su danas najvažnije reči u Srbiji za koje treba svi zajedno da se borimo. Osnovna karakteristika stranke koju smo osnovali jeste da neće bežati od problema. Pokušaćemo da pobegnemo od toga da se političari pretvore u političke analitičare koji komentarišu izjave drugih političara već će nuditi konkretna rešenja, rekao je posle Osnivačke skupštine Stranke slobode i pravde Dragan Đilas koji je izabran za njenog predsednika.

Dragan Đilas, Stranka slobode i pravde (Foto: Jutjub)

Prema Đilasovim rečima,  fokus novoformirane stranke biće na ekonomskom razvoju Srbije i na obrazovanju jer ga ne smatraju troškom nego ulaganjem. Đilas je istakao da će stranka izaći sa predlogom rešenja za KiM.

– Zalažemo se za to da dva parlamenta usvoje Deklaracije o pomirenju. Smatramo da je pomirenje dva naroda a ne razgraničenje, rešenje. Treba omogućiti slobodu kretanja, ekonomsku saradnju, saradnju dva tužilaštva i policije u borbi protiv kriminala – naveo je Đilas.

On je najavio rešenje za položaj učesnika ratova, osnivanje foda za majke koje ostaju bez prihoda na duži period, obezbeđivanje bar jednog besplatnog obroka za decu u školama, da svaki roditelj koji ima dete ometeno u razvoju ima bar jedan obrok.

U izabranom rukovodstvu SSP su i Borko Stefanović, potpredsednik sa ovlašćenjima zamenika i Marinika Tepić i Dejan Bulatović kao još dva potpredsednika. Izabrano je i oko 40 članova Predsedništva među kojima su Marko Bastać, predsednik beogradske opštine Generalni Stari grad i poslanica Ana Stevanović. Generalni sekretar je Vuk Vučurević.

Ćilasova stranka nastaje na “temelju” Zelene ekološke partije- Zeleni koja će uskoro u registru partija biti preimenovana u Stranku slobode i pravde. Uz nju u SSP ušla je i Stefanovićeva Levica Srbije i još desetak pokreta i pojedinaca.

U Programskoj platformi se navodi da je sloboda najveća vrednost naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, kao i da će Srbija biti zemlja pravde u kojoj neće biti povlašćenih, nedodirljivih, potlačenih i poniženih. Pod geslom „Srbija može“ navode se garancije i mere za koje se ova stranka zalaže u oblasti ekonomije, obrazovanja i sporta, zdravstva, rada i socijalne zaštite, pravosuđa, kulture i informisanja, zaštite životne sredine, bezbednosti, spoljne politike, državne uprave i lokalne samouprave, a poseban deo izdvojen je za KiM i Vojvodinu. Kao jedan od zadataka se navodi uređena država sa efikasnim javnim službama u kojoj su zakoni isti za sve i svi imaju šansu.

Posle Osnivačke skupštine svečsnosti koja je upriličena u sali opštine Stari grad. Kao gosti došli su lider DS Zoran Lutovac, predsednik Dveri Boško Obradović, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

Američki operativci primećeni danas kod Narodne skupštine. Pogledajte OVDE.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Osnivačka skupština Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA