Najnovije

KREMLJ SE IZJASNIO: Evo šta Moskva očekuje od novog predsednika Ukrajine

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je tokom brifinga rekao šta zvanična Moskva očekuje od novog predsednika susedne Ukrajine.

Izbori u Ukrajini (Foto: RIA Novosti)

Kremlj se nada da novi predsednik Ukrajine neće pripadati "partiji rata", rekao je Peskov.

"Da će ta osoba u potpunosti isključiti bilo kakve nasilne metode rešavanja situacije u Donbasu. Želeo bih da se nadam da će ova osoba drugačije gledati na buduće odnose između Rusije i Ukrajine", odgovorio je na pitanje da li Kremlj ima bilo kakva očekivanja od mogućeg dolaska Vladimira Zelenskog na mesto predsednika Ukrajine.

Peskov je naglasio da budući predsednik Ukrajine treba da izgradi dobre odnose sa Moskvom na osnovu uzajamnog poverenja.

"Da budemo pošteni, treba napomenuti da nije bilo jasnih objašnjenja o izgledima sporazuma iz Minska, o izgledima Donbasa, o izgledima republika (Donbas – prim. red.), o izgledima odnosa sa Moskvom - nijedan kandidat nije izrazio koherentan koncept svega toga", dodao je on.

On je takođe napomenuo da se zapisnik o debatama Zelenskog i Porošenka mora preneti Putinu.

Podsećamo, u Ukrajini su 31. marta održani predsednički izbori. Nijedan od kandidata nije dobio potreban broj glasova za pobedu u prvom krugu.

Drugi krug izbora će se održati 21. aprila. U njemu će učestvovati Petro Porošenko i lider prvog kruga Vladimir Zelenski.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, od 61% do 72,2% birača je spremno da glasa za Zelenskog, 24-25% - za Porošenka. U petak, 19. aprila, kandidati će održati debatu na Olimpijskom stadionu u Kijevu, s početkom u 19 časova po lokalnom vremenu.

Kako su se zavijorile sirijske zastave u Kijevu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zelenski sahranjuje Porošenka

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA